Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

I Sverige / Försäljning / Industriverktyg / Atlas Copco Tools i Tierp

Atlas Copco Tools i Tierp

Atlas Copco Tools Tierp plant
Atlas Copco började med verktygstillverkning i Tierp i början på 1970-talet. Allt sedan dess har fabriken expanderat och är idag en världsledande tillverkare av handhållna el- och tryckluftsverktyg för industrin, med cirka 350 anställda. Totalt producerar fabriken mer än 2000 olika typer av verktyg delvis innehållande elektronik och hydraulik.

De senaste åren har produktionen genomgått en rad förbättringar och resultatet är högre produktivitet till följd av ökad arbetseffektivitet och förbättrade arbetsförhållanden. Hög kvalitet och kort ledtid är drivkraften bakom våra produktionsprocesser. För att garantera högsta kvalitet genomgår varje verktyg noggrann granskning och testats av monteringsgruppen innan det lämnar fabriken. Testdata för varje verktyg sparas i våra datorer. Modern utrustning används för att kontrollera verktygets kraft, hastighet, precision och luftkonsumtion.

Monteringen är uppdelad i flera olika monteringsgrupper beroende på produkt och personalen är utbildad för att kunna arbeta i flera av dessa. Detta ger ett omväxlande arbete och en flexiblare produktion som snabbt och enkelt kan styras om för att kunna möta marknadens krav och förväntningar. När fabrikens produkter är färdiga går de via Atlas Copco Tools centrallager i Hoeselt, Belgien, till kunder över hela världen.