Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Borrkort

Atlas Copco erbjuder utbildning för Borrkort enligt RfSU:s kursplan. En femdagarskurs för nya operatörer och en tvådagarskurs för personal som behöver förnya sitt Borrkort (de är giltiga i 10 år).

PowerROC T35
Borrkortsutbildningen leds av skickliga Atlas Copco-instruktörer som använder sig av delar av det omfattande utbildningsprogrammet Master Driller. Under utbildningen genomgår operatören både e-learning, övningar i borrsimulator, samt en teoretisk arbetsmiljödel. Utbildningen genomförs regelbundet på våra servicecenter i Stockholm och Göteborg men kan även genomföras på plats i dina lokaler.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2006:4 och AFS 2010:1 krävs att personal inom berg- och gruvbrytningsbranschen som hanterar maskiner, som bergborraggregat, ska ha genomgått utbildning. Genom att låta operatörer ta Borrkort får du dokumenterat välutbildad personal som kan hantera borrutrustningen på ett säkert och effektivt sätt för absolut bästa resultat.

Om Borrkort
  • Säker utbildning i simulator
  • Utbildning i säkerhet och arbetsmiljö 
  • Enligt RfSU:s kursplan

Produktfördelar
  • Djupare kunskap i arbetsmiljö och säkerhet 
  • Kostnadseffektiv träning 
  • Dokumentation om personalens kunskap

Under Borrkortsutbildningen används en tekniskt avancerad borrsimulator som är utformad som en fullt utrustad hytt. I borrsimulatorn kan operatören öva borrning under olika typer av arbetsförhållanden som simuleras på ett verklighetstroget sätt. Ett helt riskfritt sätt att lära sig bemästra besvärliga situationer.