Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Åtta hydraulverktyg från Atlas Copco på en stor rivningsplats i Rutesheim

Åtta hydraulverktyg från Atlas Copco på en stor rivningsplats i Rutesheim

2010-04-21

Sammanlagt åtta stycken hydraulverktyg från Atlas Copco används av FWA Fischer Weilheim Abbruch (FWA) för demolering av Drescher-tryckeriets anläggning i Rutesheim. När nu tillfartsleden mellan Rutesheim och motorvägen A8 har slutförts så har platsen blivit attraktiv för att bygga bostäder och kommersiella byggnader, och kommer att saneras fullständigt och återutvecklas under det här året.

Under den första fasen kommer två administrativa byggnader och sju massiva verkstadsbyggnader, uppförda under femtiotalet med en totalvolym på 150000 kubikmeter, att demoleras. För det här specifika arbetet använder FWA åtta hydraulverktyg från Atlas Copco. Bland dessa återfinns den nya hydrauliska kombinationssaxen CC 6000 U som Atlas Copco lanserade vid Bauma 2010.
 
Även före det officiella införandet på marknaden är Joachim Schmid, FWA:s tekniska chef, helt övertygad om fördelarna med CC 6000 U: ”Käftbredden på 1400 mm är exceptionell för den här saxstorleken. Saxens effekt och kvalitet är typiska för Atlas Copco. Vi har köpt CC 6000 och ser fram emot att bli föregångare på marknaden.”
 
I Rutesheim används CC 6000 U främst för att tampas med strukturer av armerad betong som, efter att de demolerats, måste återvinnas och med en volym på cirka 38000 ton användas för återfyllning av diken, samt som beläggningsmaterial för vägar till de bostäder och kommersiella byggnader som ska utvecklas på platsen.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Anja Kaulbach, Marketing Communications/Media Relations
Tel. +49-201-633-2233
E-post: anja.kaulbach@de.atlascopco.com
 
Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Koncernen levererar hållbara lösningar för ökad kundproduktivitet med innovativa produkter och tjänster. Företaget grundades 1873 och är baserat i Stockholm, Sverige, och har en global närvaro i mer än 170 länder. 2009 hade Atlas Copco cirka 30 000 anställda och intäkter på SEK 64 miljarder (EUR 6,0 miljarder). Läs mer på http://www.atlascopco.com/

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraul-, trycklufts- och bensindriven utrustning för demolerings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken via en världsomfattande försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Stockholm och produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.