Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos hydraulhammare HB 7000 används för att omvandla en kärnkraftsanläggning till värdefull egendom

Atlas Copcos hydraulhammare HB 7000 används för att omvandla en kärnkraftsanläggning till värdefull egendom

2010-10-08

Den enda kärnkraftsanläggningen i Indiana, ”Marble Hill”, har mest varit känd som en anskrämlig plats och ett 30 år gammalt projekt som aldrig slutfördes. MCM Management Corp. håller för närvarande på att riva byggnaderna med hjälp av Atlas Copcos HB 7000-hydraulhammare och omvandlar anläggningen till värdefull sjönära mark. MCM demolerar administrativa byggnader, tillbyggnader och inneslutningar av kraftig armerad betong som byggts för att klara en kärnkraftsexplosion 

Även om kärnkraftsanläggningen aldrig sattes i drift så är byggnaden konstruerad för att klara ett enormt tryck. Mark Ramun, vice president på MCM Management, berättar: ”ingen tänkte någonsin på hur det skulle vara att demolera den. Det finns inga vanliga verktyg som klarar uppgiften.”
 
Denise Brown, platschef på MCM, tillägger: ”vi arbetade med en sektion i tre dagar med en hammare från ett konkurrerande företag och när vi därefter började använda Atlas Copco HB 7000 kunde lika mycket arbete genomföras på tre timmar – de här hamrarna är helt enkelt fantastiska.”
 
Hydraulhamrarnas uppgift är att blottgöra armeringsjärnet så att silona kan implodera och läggas på sidorna, samt att ta bort betongstrukturerna som skiljer de två silona åt. Silona faller inte om strukturen bakom dem är intakt. Vi måste använda hamrarna för att ta bort byggnaden och på så sätt skapa en brytpunkt.
 
Ramun berättar: ”det här är vår första erfarenhet av Atlas Copcos hammare. Om de fortsätter att uppvisa samma prestanda som hittills kan jag säkert säga att vi kommer att hålla oss till Atlas Copco som leverantör även i framtiden.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Koncernen levererar hållbara lösningar för ökad kundproduktivitet med innovativa produkter och tjänster. Företaget, som grundades 1873, är baserat i Stockholm i Sverige och har en global närvaro i mer än 170 länder. 2009 hade Atlas Copco cirka 30 000 anställda och intäkter på SEK 64 miljarder (EUR 6,0 miljarder). Läs mer på www.atlascopco.com

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraul-, trycklufts- och bensindriven utrustning för demolerings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken via en världsomfattande försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Stockholm och produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.