Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos tryckluftssystem sparar energi på BIC No Sabe Fallar

Atlas Copcos tryckluftssystem sparar energi på BIC No Sabe Fallar

2013-12-06

Wilrijk, Belgien, december 2013.No Sabe Fallar, S.A. de C.V. är detmexikanska dotterbolaget till den globala BIC-koncernen. På deras anläggning iCuautitlán Izcalli hardet installerats en grupp GA-kompressorer från Atlas Copco, ett energibesparande ES-styrsystem och ett AirConnect Visualization-system.

Underhållschefen Armando Guerra berättar att med dessa lösningar och sitt AIRScan-undersökningsverktyg hjälpte Atlas Copco anläggningen att uppnå betydande energibesparingar i tryckluftssystemet. 

På No Sabe Fallar är tryckluft den viktigaste energikällan till maskiner för montering, formsprutning och transport samt screentrycks- och tampongtryckpressar.

GA-kompressorer

Till vänster: Armando Guerra, underhållschef på No Sabe Fallar; till höger: Ing. Ricardo Díaz Badillo, försäljningsingenjör på Atlas Copco Mexicana


Anläggningen har nio oljesmorda skruvkompressorer av GA-typ från Atlas Copco – två GA 315, två GA 90, två GA 90 VSD och tre GA 160. Elementet och motorerna i GA-kompressorer är konstruerade för att minska energikostnaderna och kompressorns livscykelkostnad. GA VSD (Variable Speed Drive) minskar ytterligare energikostnaderna genom att automatiskt justera lufttillförseln efter behov med ett stort reglerområde.

Centralstyrningssystem

No Sabe Fallar har också ett Atlas Copco ES 130V centralstyrningssystem som sköter övervakning och kontroll av alla kompressorer samtidigt, vilket garanterar att alla enheter ger optimala prestanda för processen. Resultatet är ett pålitligt, energieffektivt nät. Ett Atlas Copco AirConnect Visualization-system gör det enkelt att övervaka systemet och upptäcka vad som kan förbättras. All information finns tillgänglig för användaren, från installationsstatus till trender och systemprestanda. 

AIRScan-undersökning gav energibesparingar

Atlas Copco utförde en AIRScan-undersökning för att optimera systemet. AIRScan är ett fristående undersöknings- och rapporteringsverktyg från Atlas Copco som ringar in de områden där besparingar kan göras i en anläggning. Armando Guerra, underhållschef på No Sabe Fallar: ”Vi behövde pålitliga maskiner av kända märken för att säkerställa kontinuiteten i vår verksamhet, och det är därför vi vände oss till Atlas Copco. Tack vare deras stöd och deras AIRScan-verktyg har vi uppnått genomsnittliga energibesparingar på upp till 20 % i tryckluftssystemet.”

BIC, som grundades 1945 av de franska industrientreprenörerna Marcel Bich och Edouard Buffard, har i dag försäljning i 160 länder, och 3,2 miljoner inköpsställen säljer BIC®-produkter. 

Om du vill ha mer information kontaktar du:
Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och luftbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk och erbjuder särskilda uthyrningstjänster. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland USA, Kina och Indien.

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).