Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos hydraulhammare och krossar valdes för ett känsligt demoleringsprojekt i Brasilien

Atlas Copcos hydraulhammare och krossar valdes för ett känsligt demoleringsprojekt i Brasilien

2013-06-03

Den brasilianska demoleringsspecialisten Comprex Ltda. utvaldes för demolering av en bro som förbinder viktiga distrikt i staden Vitória, i staten Espirito Santo. Av miljöskäl fick inga avlagringar ramla ner i vattnet under bron, så det behövdes särskilda anordningar för borttagning av restprodukterna. För det här jobbet valde Comprex Atlas Copcos hydraulhammare och hydraulsaxar.

Tre nya broar har byggts över den gamla bron, som inte längre klarade av den allt ökande trafikvolymen mellan stadens distrikt. Det var dags att ta bort den gamla bron, som bestod av 1 300 kubikmeter förstärkt betong.

Lätta strukturer demoleras först
För Comprex startade demoleringen med borttagning av de lätta strukturerna, såsom broräcket, betongytor osv. Det gjordes med en Atlas Copco SB 452 hydraulhammare. Sedan följde det tyngre arbetet med att ta bort betonglagret från de tio bropelarna, och till sist rivningen av pelarna. 

Två Atlas Copco MB 1700 hydraulhammare och två CC 1700 CombiCutters, monterade på bärarna Volvo EC 210 och CAT 416E, klarade enkelt av de tyngre jobben. Avlagringarna från demoleringen fångades upp i en specialbåt och transporterades till en återvinningsanläggning.

En effektiv kombination tog hem kontraktet
Ronaldo Zucchi, Comprex ägare: "Hydraulhammarna MB 1700 och SB 452 visade en imponerande prestanda på den mycket hårda betongen. Den effektiva kombinationen av Atlas Copcos hydraulhammare och hydraulsaxar gjorde att vi kunde ta oss an utmaningen, och att vi kunde ta hem kontraktet från staden Vitória".

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en världsledande industrikoncern inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och är verksamt i fler än 170 länder globalt. 2012 hade Atlas Copco cirka 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraul-, trycklufts- och bensindriven utrustning för demolerings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken via en världsomfattande försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Stockholm och produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.