Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Snabb pålning i Sydafrika med HB 2000 hydraulhammare

Snabb pålning i Sydafrika med HB 2000 hydraulhammare

2013-06-10

Det har sagts att solstrålningsnivåerna i Sydafrika är de bästa i hela världen, och landet har en snabbt växande solenergiindustri med ett antal projektanläggningar i Norra Kapprovinsen. Geopile Africa installerar just nu pålar på anläggningar för solenergiprojekt i området, med hjälp av Duktus pålningssystem i kombination med Atlas Copcos HB 2000 hydraulhammare. Den stora kraften och höga slagfrekvensen hos HB 2000 är stora fördelar för pålningsarbeten av det här slaget.

“De här solfälten är allmänt sett väldigt stora, ibland 3 km långa gånger 1,25 km breda”, förklarar Jared Prowse, som leder Geopile Africas arbete och projekt. “Men för oss är det inte ett problem eftersom våra pålningsriggar är väldigt flexibla och rörliga hydraulgrävmaskiner från Volvo, som har utrustats med Atlas Copcos kraftfulla hydraulhammare.”

400 slag i minuten
Pålningssystemet Duktus koncentrerar 4 000 Joule energi i varje slag från hydraulhammaren ned på pålningsskon, och eftersom hammaren levererar 400 slag i minuten så kan pålar slås ned snabbt och enkelt genom hårda och slipande materialskikt i de övre jordlagren.

“Så här långt har vår genomsnittliga produktionstakt varit 5 minuter per påle, och då vi har 4 pålningsriggar på plats kan vi installera upp till 400 Duktus-pålar per dag”, berättar Jared Prowse. “Det är den produktionstakten som jag har siktat på, för det här projektet förutsätter att vi installerar fler än 50 000 pålar under en arbetsperiod på bara drygt 6 månader. Mitt mål är att slutföra alla de här uppdragen säkert, och att ligga före mina kunders planerade scheman.”

HB 2000 – kraftfull och användarvänlig

Atlas Copcos HB 2000 hydraulhammare har en arbetsvikt på 2 000 kg. VibroSilenced-systemet skyddar operatörerna mot buller och vibrationer, AutoControl anpassar slagfrekvens och slagenergi efter bergets hårdhet och tillbehöret är utrustat med det integrerade automatiska smörjsystemet ContiLube ™ II.

Hammaren är dessutom utrustad med PowerAdapt-systemet som stänger av hammaren om oljetrycket blir för högt – en praktisk funktion när hydraulhammaren ska användas på olika bärarenheter.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en världsledande industrikoncern inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och är verksamt i fler än 170 länder globalt. 2012 hade Atlas Copco cirka 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulisk, tryckluftsstyrd och bensindriven utrustning för rivnings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken i en global försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Essen, Tyskland, samt produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.

År 2013 firade Atlas Copco, som rankas som ett av världens mest innovativa, hållbara och etiska företag, 140 år av lönsam tillväxt. Från början tillverkade företaget produkter till järnvägsindustrin, men grunden till Atlas Copcos kärnverksamhet idag lades under det tidiga 1900-talet när de första kompressorerna, verktygen och bergborrmaskinerna tillverkades. Idag är Atlas Copco Group världsledande inom dessa och många andra områden. Atlas Copco bistår kunder i 180 länder och har egen verksamhet i 90 länder. För att läsa berättelsen om företaget vars motto är "Det finns alltid en bättre lösning", gå till www.atlascopco.com/history