Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Företag med precisionstillverkning behöver en kompressor med spjutspetsteknik

Företag med precisionstillverkning behöver en kompressor med spjutspetsteknik

2013-08-02

För Di-Spark Group handlar allt om detaljer. De specialiserar sig på produktion av komplexa komponenter och levererar dem till kunder inom viktiga vetenskapsbranscher som rymdindustri, medicin och motorsport. Dåliga hantverkare skyller på sina verktyg, smarta företag som Di-Spark väljer rätt verktyg… Till exempel en Atlas Copco GA VSD+.

DiSpark-0149.jpg

Små komponenter, men tillverkade med nanometerprecision. Endast det bästa är gott nog för Di-Spark, vilket gäller deras produkter såväl som deras verktyg.


Di-Spark grundades för mer än 30 år sedan och har sedan dess byggt upp ett enastående gott rykte. Deras produktionslokaler är bräddfulla av toppmoderna teknikverktyg, t.ex. EDM-maskiner. EDM (Electrical Discharge Machining) är en teknisk precisionsprocess där termisk energi från gnistor (sparks) används för att skära genom ledande material, vilket förklarar företagets namn. Företaget var ett av de första i Storbritannien som tog den här tekniken i bruk. "Di-Spark engagerar sig alltid i att använda den senaste tekniken", säger vd David Light.

Små komponenter, stora kunder

DiSpark-0122.jpg
Di-Sparks precisionskonstruerade komponenter är vanligen ganska små men viktiga komponenter för större maskiner, t.ex. flygplan, Formel 1-bilar, satelliter och oljeriggar. Di-Sparks produktion är igång dygnet runt, året runt, så de hade behov av en kompressor som kan arbeta hela nätterna… och spara energi under resans gång.

Toppmoderna verktyg

DiSpark-0083.jpg
Di-Spark vill ligga ett steg före konkurrenterna genom att förena sin kunskap med den senaste tekniken. När Atlas Copco visade Di-Spark vad GA VSD+ kan utföra ville företaget vara med från starten. En GA 15 VSD+ ger nu Di-Spark tillförlitlig, energieffektiv tryckluft som avspeglar det varierande behovet på ett perfekt sätt dygnet runt, året runt. Den här kompakta kompressorn har så låg ljudnivå att Di-Spark placerade den direkt på fabriksgolvet. Med en maskin som erbjuder mer fritt avgiven luftmängd med bara halva energiförbrukningen är Di-Spark redo inför framtiden. De kommer att hålla sig steget före konkurrenterna tack vare sitt smarta val av en smart maskin.

Se filmen på vår YouTube-kanal

Om du vill ha mer information kontaktar du: 

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Industrial Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Denna utvecklar, tillverkar och marknadsför oljeinsprutade och oljefria luftkompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer, lösningar för luftbehandling samt kompressorstyrenheter och övervakning under ett flertal varumärken. Förutom tjänster till en mängd olika branscher finns särskilda lösningar även för kunder inom marina områden, järnvägs- samt olje- och gasbranschen. Divisionens fokus och huvudmålsättning är att förbättra kundens produktivitet. Divisionens huvudkontor och den största produktionsenheten ligger i Antwerpen i Belgien.