Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Kompressorer från Atlas Copco minskar energiförbrukningen för Thai Summits produktionslinjer

Kompressorer från Atlas Copco minskar energiförbrukningen för Thai Summits produktionslinjer

2013-10-01

Thailand, den 1 oktober 2013. Thai Summit Group, en ledande tillverkare av reservdelar till bilar och motorcyklar i Thailand, använder fler än 30 kompressorer från Atlas Copco i sina produktionslinjer. Kompressorerna, som har VSD-teknik (drift med variabelt varvtal), har gett företaget genomsnittliga energibesparingar på 35 %.

Thai Summit Group är den ledande tillverkaren av fordonsdelar i Thailand. Företaget grundades 1977, och har spelat en avgörande roll för landets viktiga fordonsindustri. Thai Summit har tillverkningsanläggningar i Laemchabang, Nakornnayok, Rayong, och Samut Prakan i Thailand, samt andra anläggningar i Kina, Indien, Indonesien, USA och Vietnam. :- Vi väger in en mängd olika faktorer såsom energieffektivitet, underhåll, investeringskostnader och service efter försäljning när vi utser vår föredragna leverantör, säger Dr. Chatkaew Hart-Rawung, Director of Manufacturing för Thai Summit Auto Parts Industry Co., Ltd.

För att uppfylla de här kraven installerade företaget 30 av Atlas Copcos GA 75+/GA 75 oljeinsprutade skruvkompressorer med variabel varvtalsdrift och ZT 75 oljefria skruvkompressorer för sina målningsprocesser för att uppnå tillförlitliga prestanda samtidigt som de minskar de totala ägandekostnaderna.

GA VSD-serien minskar de genomsnittliga energikostnaderna med 35 % genom att justera kompressorns motorhastighet så att den uppfyller kraven på lufttillförsel. GA 75 VSD har dessutom en Elektronikon®-styrenhet, som ger en mängd styr- och övervakningsfunktioner för att öka kompressorns effektivitet och tillförlitlighet. Thai Summit väljer även Atlas Copco tack vare den utomordentliga support som finns tillgänglig lokalt. - Vi uppskattar den eftermarknadsservice som tillhandahålls av Atlas Copco (Thailand) Co., Ltd. och deras distributörer, säger Dr. Chatkaew. 

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).  

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och luftbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk och erbjuder särskilda uthyrningstjänster. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland USA, Kina och Indien.