Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Fitesa Peru väljer Atlas Copco som strategisk partner för tillförsel av tryckluft

Fitesa Peru väljer Atlas Copco som strategisk partner för tillförsel av tryckluft

2013-10-09

Wilrijk, Belgien, oktober 2013. Fitesa Peru S.A.C. är en filial till det brasilianska företaget Fitesa, en global tillverkare av icke-vävda material. I linje med annan toppmodern teknik i anläggningen i Lima valde företaget Atlas Copcos energieffektiva oljeinsprutade skruvkompressorer GA 22 VSD. De ger en tillförlitlig tillförsel av tryckluft för produktionen.

Från vänster till höger: för FITESA, Jameson G. Miguel, General Manager och Walter Campello Beneduzi, Manufacturing Manager. För ATLAS COPCO: Koen Lauwers, Vice-President of Industrial Air; Geert Follens, President of Industrial Air; Alejandro Remy, Sales and Marketing Manager och Miryam Rios, Product Specialist.


Fitesa är en ledare inom fältet för icke-vävda polypropylenmaterial som används vid tillverkning av engångsblöjor, bindor och specialtyg för klädesplagg och tillhörande produkter i det medicinska sortimentet. Företaget har anläggningar i åtta länder över hela världen.

Minimerade energikostnader

Atlas Copcos oljeinsprutade skruvkompressorer GA 22 VSD som installerats i kompressorrummet, tillsammans med respektive torkar och vätskeavskiljande luftfilter, ger en effektiv och kontinuerlig lufttillförsel till anläggningen på de nivåer som krävs.

Elementen och motorerna i GA-kompressorerna har konstruerats för att minska energikostnaderna och de totala kostnaderna för kompressorn under hela dess livscykel. VSD (drivning med variabelt varvtal) sänker energikostnaderna ytterligare genom att automatiskt anpassa lufttillförseln efter behovet.

Fitesa Perus moderna anläggningar är utrustade med branschens ledande teknik och det här tänkesättet ledde till att företaget valde Atlas Copco som strategisk partner för tillförsel av kvalitetstryckluft.

Kompressorinstallation hos Fitesa


Om du vill ha mer information kontaktar du: Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Industrial Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den utvecklar, tillverkar och marknadsför oljeinsprutade och oljefria luftkompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer, lösningar för luftbehandling samt kompressorstyrenheter och övervakning under ett flertal varumärken. Förutom tjänster till en mängd olika branscher finns särskilda lösningar även för kunder inom marina områden, järnvägs-, samt olje- och gasbranschen. Divisionens fokus och huvudmålsättning är att förbättra kundens produktivitet. Divisionens huvudkontor och den största produktionsenheten ligger i Antwerpen i Belgien.