Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Meade: En lyckad första uthyrning

Meade: En lyckad första uthyrning

2013-05-31

ANTWERPEN, Belgien – 31 maj, 2013 – Så kan en bra interaktion tillsammans med beslutsamhet, nytänkande och en god förståelse för kundens utmaningar ge fler pipelineserviceprojekt till Atlas Copco Rental USA.

pipeline
I september förra året besökte den lokala försäljningschefen för Atlas Copco Rental Meades huvudkontor i Illinois för att prata om deras pipelinedivision. Meade är en av de största privata leverantörerna av elnät, VA och pipelines i USA. Efter den inledande diskussionen tog han kontakt med Meades samordnare för projektutrustning.

I början av oktober möttes båda teamen igen för att prata om fördelarna med att använda utrustning från Atlas Copco Rental till tryckluft under pipelineprojekt.

Meade skulle just då börja med ett projekt att bygga en 20 km lång 36-tumspipeline, och det var ont om tid: Meade behövde trycka ut sin PIG och torka röret innan den 1 november. Det var även mycket viktigt att projektet kunde slutföras utan problem med tanke på potentiella framtida jobb på samma ledning.

Först beslutades att Meade skulle behöva en PTS916 med en tork, men Atlas Copco Rental rekommenderade även tre ytterligare PTS2300-kompressorer med efterkylare och externa bränsletankar. 

Eftersom Meade skulle använda den här utrustningen på nästa pipelineprojekt föreslog Atlas Copco Rental att allt skulle monteras på en trailer för enklare förflyttning. Atlas Copco Rental underlättade även för kunden genom att ordna med ett tredje företag som dagligen skulle fylla bränsletankarna. Vid det laget kände Meade att Atlas Copco Rental var precis den samarbetspartner de behövde.

Meade har varit mycket nöjda med det här samarbetet. Företaget har flera projekt på gång och säger att de gärna skulle arbeta med Atlas Copco Rental igen.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Specialty Rental är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Divisionen betjänar kunder världen över inom olika industrisegment med uthyrningslösningar för tillfällig luft, ånga, kväve och kraft. De särskilda hyrtjänsterna erbjuds under flera olika märken. Divisionens huvudkontor finns i Houston i USA. Läs mer på www.atlascopcorental.com.