Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Målinriktad tryckluft vid kraftanläggning i Russel City i USA

Målinriktad tryckluft vid kraftanläggning i Russel City i USA

2013-04-18

Cogen Cleaning Technology använder 18 kompressorer från Atlas Copco Rental för att rengöra rör i kraftanläggningen i Russel City i Kalifornien i USA, under de sista stegen i konstruktionen.

Kraftanläggningen i Russel City
Igångkörningsprocessen kräver att man rengör rören i hela anläggningen. Ett större luftblåsningsarbete kräver 8-12 kompressorer. För det här projektet behövdes 18 högtryckskompressorer i modellerna PNS 1250 och XRVS från Atlas Copco. Cogen hyrde också nio stycken Hurricane-boostrar för projektets högtrycksdel, var och en med ett vätskeavskiljande filterpaket och 14 bränsletankar.

Planen var att ha två extrakompressorer, men de två XRVS-kompressorerna gjorde det möjligt att konfigurera om grenröret så att hög- och lågtryckstestning kunde genomföras samtidigt.
I det här jobbet följdes den kemiska rengöringsprocessen av en ”hydrolasprocess” där en högtrycksspruta fick slå ut avlagringar som fastat i rören.
För det här projektet tog det en månad. ”Varje system tar ungefär en vecka, och det finns 18 system i det här jobbet, men vi kombinerade processen och lyckades göra det snabbare”, säger Wakeem.

Gregg Alper, som är VD och koncernchef för Cogen, säger så här: ”Det var inget svårt val att välja Atlas Copco Rental som partner för det här projektet. Atlas Copco Rental spelade en avgörande roll att få ihop projektet. De bidrog med sin expertis under hela budprocessen.”

Processen att blåsa luft för att rengöra rörsystemen följde en noggrant uträknad rutin. Man blåste in luft i en serie inblåsningar. Kompressorerna producerade 20 000 kubikfot per minut medan boostrarna ökade luftens tryck från 350 PSI till de 900 PSI som krävdes.
Wakeem säger: ”Det är massflödet av luft som pressar avlagringarna genom systemet.”

kraftanläggningen i Russel City

Chris Rhoades (till vänster), Atlas Copco Rentals områdesförsäljningschef i Kalifornien. Kevin Wakeem (till höger), expert från Cogen Cleaning Technology.


Därefter satte man in ett uppsamlingsdon i ledningen, bestående av kolstålsplattor som polerats spegelblanka. Efter en viss tid tog man bort dessa för att kontrollera luftkvaliteten i systemet.

Till en början blev plattorna gropiga och repade när man tog bort dem, men när de upprepade gånger var rena var processen klar. I det här projektet var det 18 system som skulle blåsas igenom, alla under olika lång tid.

”När man påbörjar ett så här stort projekt vet man att det kommer uppstå en del problem. Vi fick stort stöd från Atlas Copco Rental, vilket gjorde att vi hela tiden kunde göra framsteg.”


Ladda ner hela berättelsen (på engelska):

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Specialty Rental är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den betjänar kunder världen över med tillfälliga uthyrningslösningar för industrisegmenten luft, ånga, kväve och kraft. De särskilda hyrtjänsterna erbjuds under flera olika märken. Divisionens huvudkontor finns i Houston i USA.