Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Utrustning från Atlas Copco spelar en viktig roll i energiåtervinningssystem hos halvledartillverkare

Utrustning från Atlas Copco spelar en viktig roll i energiåtervinningssystem hos halvledartillverkare

2013-10-28

Wilrijk i Belgien, oktober 2013. Fem vattenkylda roterande skruvkompressorer från Atlas Copco förser halvledartillverkaren Nanium SA med tillförlitlig, högkvalitativ luft. Samtidigt gör ett ER900-värmeåtervinningssystem från Atlas Copco att företaget kan minska koldioxidutsläppen avsevärt och göra stora energibesparingar.

ZR 315 VSD
Atlas Copco och Nanium SA, en halvledartillverkare i Vila do Conde i Portugal, har haft ett framgångsrikt samarbete inriktat på hållbar produktivitet i sexton år. Till en början valde Nanium att använda Atlas Copcos oljefria kompressorer i kombination med tork- och filtreringssystem för att få högkvalitativ luft. Carlos Costa är Director of Infrastructure Management på Nanium. Han tillägger: ”Atlas Copco hade stor erfarenhet av anläggningar för halvledarfabriker med extremt höga krav när det gäller tillförlitlighet och luftkvalitet.”

Nanium har för tillfället fem stycken oljefria, vattenkylda roterande skruvkompressorer från Atlas Copco installerade på anläggningen – tre stycken ZR 300, en ZR 315 VSD med drivning med variabelt varvtal (Variable Speed Drive, VSD) och en ZR 400. Tryckluften används nästan uteslutande i renrummen, i direktkontakt med produkterna under tillverkningen. Därför är var och en av dem kombinerade med en varmregenererad adsorptionstork, eller BD-tork, för att få en högkvalitativ daggpunkt (PDP < -40 C). För att leva upp till Naniums stränga krav är det också viktigt att inte använda olja och att ha ett lågt antal partiklar enligt ISO 8573-standarden, klass 0.

Företaget valde också kompressorer från Atlas Copco för att förbättra energiförbrukningen i anläggningen. ”Valet grundades på möjligheten att kunna låta utrustningen arbeta vid full belastning, samtidigt som kompressorn med variabelt varvtal gör att du kan anpassa tryckluftsproduktionen efter anläggningens förbrukning. Det säkerställer hög energieffektivitet och optimala arbetsförhållanden för kompressorerna”, säger Costa.

Utöver de fem kompressorerna har Nanium nyligen förvärvat en Atlas Copco ER 900-enhet, ett uppvärmt vattenhanteringssystem för värmeåtervinning i oljefria, vattenkylda kompressorer.
ER 900 återvinner värme från kompressorerna i form av varmt vatten. För att kunna leva upp till Naniums krav ändrade Atlas Copco företagets kompressorer så att de släpper ut kylvattnet vid ca 80 °C. Det varma vattnet pumpas till en värmeväxlare, vars sekundära krets cirkulerar returvattnet till värmepannan. Resultatet är att gasbehovet för primär energi minskar drastiskt.

”Det gjorde att vi i stort sett kunde sluta använda våra värmepannor med gasbrännare, vilket resulterade i en enorm minskning av CO2-utsläpp, och även en minskning av energiräkningen”, säger Costa. Det har i sin tur minskat förbrukningen av naturgas i anläggningen med ungefär 90 procent. Dessutom är energin som kompressorerna förbrukar billigare eftersom de spelar en viktig roll i värmeåtervinningssystemet.

Samarbetet mellan de två företagen handlar inte bara om utrustning, utan också om Atlas Copcos underhållsservice för utrustningen. Costa berömmer den för att den hållit hans ”kompressorer i arbete dygnet runt i femton år utan större problem och med betydande besparingar.”

Nanium har för tillfället en kapacitet för tryckluftsproduktion som överstiger behoven. Därför ser de inte något behov av att installera ytterligare kapacitet inom en överskådlig framtid. Carlos Costa betonar dock att Nanium är nöjda med sitt samarbete med Atlas Copco. ”Jag kan utan tvekan rekommendera andra att använda utrustning från Atlas Copco.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Oil-free Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den utvecklar, tillverkar och marknadsför oljefria och oljeinsprutade luft- och gaskompressorer, kombinerade med luft- och gasbehandlingssystem. Divisionen fokuserar på hållbara lösningar för alla typer av industrier där gaskvaliteten är av avgörande vikt i produktionsprocessen. Divisionens huvudkontor ligger i Shanghai - Kina och produktionsanläggningarna finns i Antwerpen - Belgien, Wuxi - Kina, Pune - Indien och i São Paulo - Brasilien.