Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copco hjälper Saint-Gobain uppnå säker och effektiv tillverkning

Atlas Copco hjälper Saint-Gobain uppnå säker och effektiv tillverkning

2013-11-22

Wilrijk, Belgien, november 2013. Saint-Gobain Ceramic Materials (Mudanjiang) Co., Ltd., Kina, tillverkar framför allt miljövänlig kiselkarbid. 2009 levererade Atlas Copco ett modulärt AIRnet®-rörsystem till företaget som möjliggör en enkel omkonfiguration av fabriken vid behov.

Samtidigt installerades ZT-seriens oljefria skruvkompressorer för att företaget ska kunna uppfylla standarden ISO 8573-1 ”0” för tryckluftens oljeinnehåll. Atlas Copco har nu blivit en strategisk global leverantör till Saint-Gobain Group.

Saint-Gobain Ceramic Materials (Mudanjiang) Co., Ltd., finns i staden Mudanjiang i Heilongjiang-provinsen. Under 2009, i och med den snabba utvecklingen inom solcellsindustrin, ökade behovet av kiselkarbid drastiskt och Saint-Gobain utökade sin tillverkningskapacitet. ”Av två luftkompressorleverantörer i världsklass valde vi Atlas Copco”, berättar Liu Guanzhan från Saint-Gobains inköpsavdelning. ”Vårt beslut baserade sig på flera faktorer, bland annat produktkvalitet, marknadsandelar etc., kombinerat med företagets rykte i branschen.”

Modulära system ger maximal flexibilitet

Saint-Gobain-fabrikens struktur kräver frekventa justeringar. Atlas Copcos luftrörssystem AIRnet® är ett modulärt koncept som möjliggör enkla omkonfigurationer. Enskilda komponenter kan flyttas och ominstalleras gång på gång allt eftersom fabrikens konfiguration förändras. Komponenterna tillverkas av robusta, lätta, pulverbelagda rör. De är konstruerade för enkel och kostnadseffektiv installation med ett stort urval av polymerkopplingar. AIRnet®-systemet levererar luft av hög kvalitet från kompressorn till alla punkter i processen utan tryckförluster.

Höga kvalitetskrav på tryckluft

Eftersom många råmaterial vid tillverkningen av kiselkarbid är i pulverform är kraven extremt höga på tillverkningsprocessens kraftkälla, i fråga om tryckluftens fuktighetsgrad och oljeinnehåll. Atlas Copcos ZT-serie med oljefria skruvkompressorer uppfyller den senaste standarden ISO 8573-1 "0" för oljeinnehåll i tryckluften. Detta har bekräftats av TÜV, baserat på stränga mätningar och tester. I ZT-serien minskas energiförbrukningen med ett kompressionssystem i två steg.

En relation baserad på tillit

”Efter samarbetet med Saint-Gobain i Mudanjiang-projektet gläds vi åt att se att Saint-Gobains har en djup förståelse för Atlas Copcos tekniker, produkter och tjänster”, säger Kevin Wu, Atlas Copcos produktspecialist på AIRnet. ”Parterna har utvecklat en god relation med tillit och samarbete.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och luftbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk och erbjuder särskilda uthyrningstjänster. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland USA, Kina och Indien.

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).