Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / AIRnet rörsystem för tryckluft sparar energi på ledande indisk textilfabrik

AIRnet rörsystem för tryckluft sparar energi på ledande indisk textilfabrik

2013-12-09

Wilrijk, Belgien, december 2013. Siyaram Silk Mills Limited har installerat AIRnet, ett modulärt rörsystem för tryckluft från Atlas Copco, på sin fabrik i Tarapur, Maharashtra, Indien. AIRnet levererar högkvalitetsluft från kompressorn till användningsstället, och kommer att ge energibesparingar för anläggningen på upp till 56 000 kWh per år.

AIRnet
Siyaram, som etablerades 1978, är en marknadsledande tillverkare av garn, heminredning och kläder. Företagets fabrik är utrustad med den senaste generationens maskiner för textiltillverkning. 

Enkel installation, effektiv drift

Att installera AIRnet är snabbt och enkelt eftersom ingen svetsning, limning eller krimpning krävs. AIRnets modulära system av korrosionsbeständiga anodiserade aluminiumrör är mycket hållbart och har självjusterande, helt förseglade polymerbeslag med integrerade O-ringar som eliminerar läckage.

Den låga friktionen hos aluminium och de sömlösa anslutningarna minimerar tryckfallet. I kombination med större innerdiameter ger det hög verkningsgrad. AIRnet-rören uppfyller industristandarder och är målade i blått (tryckluft) eller grönt (kvävgas) för att underlätta identifiering. 

Energibesparingar och minskade CO2-utsläpp

Hos Siyaram är AIRnet-rörsystemet anslutet till Atlas Copcos oljefria 250 kW-kompressor ZT 250 som medger tryckfall på 0,2 bar och ger en energibesparing på 3,5 kW per timme. Kompressorn körs cirka 8 000 timmar per år, så den sparar nära 56 000 kWh under samma tid. Det i sin tur minskar CO2-utsläppen med 54 ton per år, vilket under 10 år motsvarar 2 400 planterade träd.

”Vår relation med Atlas Copco har mer än 20 år på nacken”, säger P.K. Archarya, teknikansvarig på Siyaram Silk Mills Limited. ”När vi behöver ’luft’ kommer den alltid från Atlas Copco-utrustning. Vi tror på Atlas Copco eftersom det är en kvalitetsleverantör. Deras tjänster är bra. De ligger långt före alla andra leverantörer och är bara ett telefonsamtal bort. När vi fortsätter vår expansion kommer vi definitivt att använda Atlas Copcos AIRnet-system.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

  • Björn Leempoels – Business Line Manager - Service
    +91 (0)20 39852313, (M) - +91 9673995487
Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Atlas Copco (India) Ltd. startade sin verksamhet 1960 och har 22 kontor över hela Indien, med huvudkontor i Pune. År 2012 hade Atlas Copco (India) Ltd. cirka 2 500 anställda och under perioden 1 april 2012 till 31 mars 2013 var omsättningen INR 2 600 cr (MEUR 400). 

Compressor Technique Service är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den tillhandahåller ett komplett utbud av eftermarknadstjänster i syfte att maximera kundernas produktivitet. Divisionen fokuserar på att leverera reservdelar, professionell service samt lösningar för luftövervakning och anslutningsmöjligheter. Divisionens huvudkontor ligger i Antwerpen i Belgien.