Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos oljefria utrustning och kvalitetsservice bidrar till tillväxt i företag inom det grafiska området

Atlas Copcos oljefria utrustning och kvalitetsservice bidrar till tillväxt i företag inom det grafiska området

2013-12-09

Wilrijk, Belgien, december 2013. Lidergraf, ett framgångsrikt portugisiskt företag i den grafiska branschen, använder Atlas Copcos lösningar för tryckluft, fläktar och vakuum för att uppfylla kravet på 100 procent oljefri, högkvalitativ luft så att kvaliteten på bolagets produkter kan garanteras. 

Ökad kapacitet, ökade krav

Sedan starten 1994 har Lidergraf, med huvudkontor i Vila do Conde, Portugal, med framgång och stabilitet vuxit till att bli ett av de största grafiska företagen i landet med 145 anställda och en årlig omsättning på cirka EUR 20 miljoner.

I dag, när en ny byggnad har uppförts och en andra rotationspress köpts in, kan Lidergraf ha produktion 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Men företaget har också fått större behov av tryckluft, vakuum och fläktar för att uppfylla produktionskraven.

Lidergraf valde Atlas Copco för att få 100 procent oljefri tryckluft och fläktar för att säkerställa den höga kvaliteten på sina trycksaker.

Huvudmålet uppnått: riskeliminering

António Crespo, underhållsansvarig på Lidergraf


Företaget installerade två oljefria kompressorer av typen ZT 132 VSD FF och ZT 110 FF med integrerade adsorptionstorkar, en oljefri skruvblåsmaskin av typen ZS 55+ VSD, samt en oljefri skruvvakuumpump, ZE. Med energieffektiva integrerade torkar ger båda kompressorerna 100 procent ren, oljefri luft som uppfyller kraven för ISO 8573-1 Klass 0 (2010). Det betyder eliminerad risk för såväl förorening och produktskador som förluster genom produktionsavbrott.

Både kompressorn ZT 132 VSD FF och den oljefria skruvblåsmaskinen ZS 55+ VSD har drivning med variabelt varvtal (VSD). VSD-tekniken justerar automatiskt motorns varvtal efter luftbehovet, vilket sparar så mycket energi som 35 % i genomsnitt. Dessutom minskar VSD dramatiskt energiåtgången i den totala produktionsprocessen.

Ett utmärkt partnerskap

Enligt företagets underhållschef António Crespo erbjuder Atlas Copco ”pålitlig, högkvalitativ och energieffektiv utrustning, särskilt kompressorn med variabelt varvtal och integrerade torkar”.
Lidergraf har också tecknat ett underhållsavtal med fullt ansvar för ZT 132 VSD FF och anlitar Atlas Copcos utbildade tekniker för att underhållet av den övriga utrustningen. Crespo säger att han skulle rekommendera Atlas Copcos produkter och tjänster utan att tveka. ”Eftersom ständig tillförsel av högkvalitativ tryckluft är mycket viktig för vår produktion fungerar samarbetet med Atlas Copco utmärkt.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och luftbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk och erbjuder särskilda uthyrningstjänster. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland USA, Kina och Indien.