Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos kompressorer ger energieffektiv, oljefri luft för tillverkare av syntetiska textilier

Atlas Copcos kompressorer ger energieffektiv, oljefri luft för tillverkare av syntetiska textilier

2014-02-11

Wilrijk, Belgien, februari 2014. Gomelast Group, en ledande leverantör av råmaterial inom syntettextilindustrin, är en stor aktör i Latinamerika. Atlas Copcos oljefria ZT-kompressorer och kyltorkar tillför luft av hög kvalitet till företagets hypermoderna anläggning i Peru.

Luciano Wolfarth och Abraham Borgman

(vänster till höger) Luciano Wolfarth, General Manager Atlas Copco Peruana S.A.; Abraham Borgman, Manager 1818 SAC – Gomelast


Neptali och Abraham Borgman grundade Gomelast Group i 1963 för att möta det ökande behovet av elastiska trådar som används i syntettextilieindustrin. Deras första tillverkningsanläggning etablerades i Caracas, Venezuela, och företaget blev kort därefter en stor leverantör av råmaterial inom textilindustrin. Till följd av detta startade företaget en andra anläggning i Guarenas i delstaten Miranda år 1986.

För att befästa sin växande position på marknaden och förenkla logistiken för dess internationella verksamhet påbörjade Gomelast aktiviteter i Peru år 1998 genom att etablera ett säljföretag för sina produkter som tillverkats av sitt dotterföretag i Venezuela. Framgången kom 2003, när den tredje anläggningen för ytbelagda trådar startades i Perus Ate-distrikt för att möta kundbehoven i fler än nio latinamerikanska länder.

Lägre energikostnader tack vare drift med variabelt varvtal

Vid den hypermoderna anläggningen i detta industriella nav använder Gomelast ZT160VSD och ZT200 oljefria skruvkompressorer och kyltorkar. ZT-kompressorer är speciellt utvecklade för tillämpningsområden som kräver höga renhetsnivåer och eliminerar risken för oljeförorening genom att tillföra 100 % ren, oljefri luft. ZT-kompressorerna är också extremt effektiva tack vare VSD-tekniken (drivning med variabelt varvtal). VSD erbjuder direkta energibesparingar på i genomsnitt 35 procent genom att eliminera övergångsförluster mellan pålastade och avlastade tillstånd och exakt reglering av lufttillförseln för att möta skiftande behov.

I Peru har Atlas Copco Peruana samarbetat med Gomelast – 1818 S.A.C. i över tio år och ses som en strategisk partner för företagets verksamhet. För närvarande arbetar Gomelast med att tillämpa ZT160VSD- och ZT200-kompressorer på anläggningen i Ate för att förbättra effektiviteten och produktionstiden och därmed sänka kostnaderna, så de kan leverera till den snabbväxande marknaden i Latinamerika. Utöver detta tillhandahåller Atlas Copco Peruana tekniskt underhåll och reservdelar till alla sina kompressorer och kyltorkar, vilket skapar en hållbar relation med denna viktiga kund.

”Vi ger råd om allt som har med tryckluft att göra, allt ifrån kvalitet till installation”, förklarar Luciano Wolfarth, General Manager hos Atlas Copco Peruana – Kompressorteknik. ”Detta gör att Gomelast kan fokusera på att göra det de gör bäst: att tillverka de bästa elastiska textilierna på den latinamerikanska marknaden.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina, Indien och Korea.

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).