Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Demolering på fyra timmar

Demolering på fyra timmar

2014-03-27

Demoleringspersonalen hade bara några timmar på sig att avlägsna en bro så att ersättaren kunde sättas på plats

HB 3000 och CC 3300 U
När Colorado Department of Transportation behövde förbättra effektiviteten vid trafikplatsen på Denvers Pecos Street och Interstate 70 valde man en ABC-metod (Accelerated Bridge Construction) för att minimera störningarna av trafikflödet. En ersättningsbro byggdes nära platsen och den skulle flyttas på plats med hjälp av bandgående bärare när den befintliga bron var borta. Demoleringen måste utföras under en enda natt.

Man var tvungen att koreografera allt i minsta detalj för att åtgärden skulle kunna utföras så smidigt som möjligt. Planen för Staker Parson Companies demoleringspersonal var att ta ned bron och få den ur vägen före 07.00 på lördagsmorgonen. Eftersom demoleringen inte kunde påbörjas förrän 23.00 på fredagskvällen innebar det att personalen bara hade åtta timmar på sig att utföra jobbet.

Donnie Fetters, ägare och President of Performance Equipment i Erie, Colorado, levererade utrustningen: "Vi skickade fyra hydraulhammare och två CC 3300-kombinationssaxar, alla från Atlas Copco".

Demoleringen påbörjades inte direkt. De bandgående bärarna för den nya bron krävde en helt plan yta vid förflyttning. Därför var demoleringspersonalen först tvungna att sprida ut jord och grus som underlag för stålplattor för bärarna. Demoleringen började först vid 03.00, vilket bara gav fyra timmar för slutförande av uppgiften.

"Vi angrep bron på mitten från båda sidorna", säger Fetters och beskriver vad han tycker var en idealisk strategi. "Det var helt fantastiskt att ge sig på bron med sex av de här verktygen." En kombinationssax placerades i mitten på båda sidorna. De "knaprade på som om bron vore en majskolv", säger Fetters. Vid kombinationssaxarnas båda sidor fanns en hammare.

Trots att personalen bara hade halva den tid som ursprungligen hade planerats för demoleringen höll man sig inom tidsramen och det enda som återstod var lite uppröjning. Ersättningsbron fördes på plats enligt planen. Den nya bron på Pecos Street öppnade för trafik enligt schemat.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och fler än 40 000 anställda.

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraul-, trycklufts- och bensindriven utrustning för demolerings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken via en världsomfattande försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Stockholm och produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.