Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos första kompressor i Indien med VSD-teknik har hängt med mer än 100 000 timmar i fordonsindustrin.

Atlas Copcos första kompressor i Indien med VSD-teknik har hängt med mer än 100 000 timmar i fordonsindustrin.

2014-05-16

Wilrijk, Belgien, maj 2014. India Piston Limited’s (IPL) startades 1998 i Chennai och avdelningen Ring Blank Unit har behållit sin ledande ställning i Indiens bilindustri med hjälp av en Atlas Copco GA 50-kompressor med teknik för variabelt varvtal (VSD). Den var den första i sitt slag i landet och IPL och Atlas Copco har varit partners ända sedan den installerades.

Kompressorer med teknik för variabelt varvtal sparar 40 % energi.

GA 50 VSD
P. A. Jayaraman, Vd:n för IPL, sade, ”I början ville vi ha en energieffektiv lösning som inte skulle orsaka underhållsproblem, och vi beslutade oss för en kompressor från Atlas Copco med den senaste VSD-tekniken.”

GA 50 VSD är en enkel, energieffektiv och användarvänlig maskin för IPL:s underhålls- och produktionsteam. ”Ett stort plus med denna kompressor är dess energieffektivitet. Vi har sparat nästan 40 procent av energikostnaderna”, kommenterade P.A. Jayaraman.

Atlas Copcos kompressorenheter med VSD-teknik brukar i regel spara 35 % av de genomsnittliga energikostnaderna jämfört med enheter med teknik för fast varvtal, så IPL:s GA 50-enhet överträffade förväntningarna.

Energibesparande och miljövänlig teknik

Sedan GA 50 VSD installerades hos IPL Chennai har 114 000 kWh av elektrisk kraft sparats in, vilket motsvarar 10,3 MINR (122 000 euro) i energibesparing och en minskning på 1 600 ton koldioxid under de senaste 15 åren. Detta motsvarar den mängd koldioxid som absorberas av plantering av 5 000 träd under samma tidsperiod.

Prasanna Kulkarni, Business Line Manager för Atlas Copco Industrial Air, sade, ”GA 50 med teknik för variabelt varvtal sparar verkligen ström och samtidigt som den ger mindre miljöpåverkan.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

  • Prasanna kulkarni – Business Line Manager – Industriell luft
    +91 (0)20 39852316, (M) - +91 9371019852

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och antalet anställda var fler än 40 000.

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, vakuumlösningar, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Affärsområdet stöds av ett globalt servicenätverk och tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina och Indien.