Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos kompressorer ger ren, oljefri tryckluft till en producent av näringstillsatser

Atlas Copcos kompressorer ger ren, oljefri tryckluft till en producent av näringstillsatser

2014-06-17

Wilrijk, Belgien, juni 2014: Atlas Copco ZA 6G-300 oljefria lågtrycks-skruvkompressorer ger ren, tillförlitlig tryckluft under jäsningsprocessen på Kingdomway-gruppens fabrik för näringstillsatser i Hohhot, Mongoliet.

Kingdomway Pharmaceutical, Mongoliet
Kingdomway-gruppen, en världsledande producent av näringstillsatser, driver fyra produktionsanläggningar i Xiamen och Hohhot i Mongoliet. För att uppfylla kraven på tryckluft under jäsningsprocessen rekommenderade Atlas Copcos försäljnings- och tekniska serviceteam 16 ZA 6G-300 oljefria lågtrycks-skruvkompressorer för att upprätthålla en problemfri drift på produktionslinjen i Hohhot.

”Jäsningen är ett av de viktigaste stegen vid produktionen av våra huvudsakliga tillsatser, inklusive koenzym Q10, DHA, och ARA för mjölk- och närande hälsoprodukter”, sa herr Jiang, Site Manager på Hohhot.

”Eftersom 16 jäsningstankar är anslutna till produktionslinjen kan förfilter, fuktavskiljare och annan utrustning leda till tryckfall och tryckluftsförluster”, förklarade Leo Yang, Senior Sales Engineer på Atlas Copco. ”För att upprätthålla det ingående lufttrycket i jäsningstanken på 2–2,5 bar – och ta hänsyn till andra produktionsprocesser och -förhållanden – har vi ställt in det främre ingångstrycket på 3 bar för att få en stabil jäsningsprocess.”

ZA6G-300 kompressorer
Tryckluftens renhet är av avgörande betydelse under jäsningsprocessen. ”Eftersom tryckluften kommer i direkt kontakt med jäsningsprocessen är luftens renhet absolut nödvändig.Förekomsten av även mycket små oljerester skulle döda bakterierna, kontaminera slutprodukten och utgöra en hälsorisk för konsumenterna.Därför måste vi ha en helt oljefri tryckluft”, betonade herr Jiang.

Som den första tillverkaren med certifieringen ISO 8573-1 klass 0 (2010) har Atlas Copco med sina ZA-kompressorer satt en ny standard för 100 % luftrenhet. Klass 0 innebär noll procents risk för kontaminering, noll procents risk för skadade eller osäkra produkter och noll procents risk för förluster på grund av driftavbrott.

ZA-kompressorer står också för hållbarhet och tillförlitlighet. De har Atlas Copcos beprövade skruvteknik, kylare i rostfritt stål, AGMA A4/DIN 5-växlar och toppmoderna elektriska drivsystem, vilket tillsammans ger den höga tillförlitligheten.

Herr Jiang lade till, ”Atlas Copco är idag teknikledare inom oljefria tryckluftskompressorer, vilket garanterar oss en oavbruten och säker produktion för många år framåt.”

Utrustning i rampljuset: ZA 6G-300
  • Den helkapslade IP55-motorn garanterar kontinuerlig drift och en enastående tillförlitlighet
  • Den integrerade VSD-tekniken (drift med variabelt varvtal) ger energibesparingar på upp till 35 %.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och antalet anställda var fler än 40 000.

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina, Indien och Korea.