Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Sandoz Mumbai sparar upp till 17 % energi med hjälp av Atlas Copcos skruvblåsteknik

Sandoz Mumbai sparar upp till 17 % energi med hjälp av Atlas Copcos skruvblåsteknik

2014-07-17

Wilrijk, Belgien, augusti 2014: Sandoz Pvt Ltd. har nått energibesparingar på upp till 17 % och lägre bullernivåer genom att välja Atlas Copcos skruvblåsare med lågt tryck i sitt avloppsreningsverk på fabriken i Navi Mumbai i Indien.

ZS 18 VSD skruvblåsmaskin
Sandoz har fastställt mål för att minska sina koldioxidutsläpp och planerar en minskning på 1,5 % av den totala förbrukningen på årsbasis. Avluftningen i Sandoz avloppsreningsverk sköttes med vanlig lobteknik. Efter att ha haft problem med tillförlitligheten beslutade bolaget att byta till toppmoderna skruvblåsare, och Atlas Copcos ZS-skruvblåsmaskin med variabelt varvtal gav både tillförlitliga prestanda och mindre energiförbrukning.

Blåsmaskiner för avluftning står normalt för upp till 70 % av den totala elkostnaden

Våra skruvblåsmaskiner med lågt tryck var rätt ersättare till den gamla lobtekniken, som drog mer ström och hade höga bullernivåer. Vi installerade en ZS 18 VSD-fläkt (variabelt varvtal) i juli 2013, och kunden märkte resultat inom några månader”, säger R Narayanan, Business Line Manager, Oil-Free Air, Atlas Copco Indien.

Precis som Sandoz använder många industrier blåsmaskiner i sina processer, särskilt i reningsverk där luftblåsmaskiner normalt står för upp till 70 % av den totala elkostnaden. I behandlingsprocessen måste en stor mängd luft blåsas in i avluftningstankarna. Det här är ett bra exempel på en tillämpning där energieffektiviteten hos roterande skruvblåsmaskiner kan komma till nytta.

Atlas Copcos senaste ZS+-serie med oljefria, energisnåla, deplacementblåsmaskiner är konstruerade för att uppfylla dagens krav på låg kolhalt. VSD-tekniken kan uppfylla dina behov av tryckluft genom att justera utflödet baserat på den faktiska användningen. Det innebär att energiförbrukningen i kompressorn kan minskas avsevärt.

Tryckluftslösningar för kritiska tillämpningar

"Vår strukturerade metod för att minimera vår miljöpåverkan har hjälpt oss att göra betydande framsteg. Vår strategi för avfallshantering är att förhindra, minska och återvinna avfall före behandling, förbränning eller deponering. Avloppsreningsverket är mycket viktigt för oss så att andra ska kunna se att vi lever som vi lär. Atlas Copcos skruvblåsmaskiner med lågt tryck har hjälpt oss att ta ett viktigt steg mot att minska energikostnaderna och se till att anläggningen fungerar effektivt", sade Gun Chaudhari, Assistant Manager, Engineering, Sandoz Pvt. Ltd. Sandoz är världsledande inom forskning och utveckling av produkter för att skydda och förbättra människors hälsa och välbefinnande. Bolaget har kärnverksamheter inom generiska läkemedel. Produkternas kvalitet och säkerhet är av största vikt. Atlas Copco levererat tryckluftslösningar för kritiska tillämpningar. Luftbehovet till alla instrument och processer levereras därför av den mycket effektiva Atlas Copco Class 0-certifierade, oljefria skruvkompressorn.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och fler än 40 000 anställda.

Affärsområdet Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, vakuumlösningar, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Affärsområdet stöds av ett globalt servicenätverk och tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina och Indien. Under 2013 hade Kompressorteknik 15 910 anställda och intäkter på MSEK 33 823.