Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Indonesiskt textilföretag förlitar sig på oljefria centrifugalkompressorer från Atlas Copco

Indonesiskt textilföretag förlitar sig på oljefria centrifugalkompressorer från Atlas Copco

2014-07-25

Wilrijk, Belgien, juli 2014: I Primayudha Mandirijaya Pt:s textilfabrik levererar en Atlas Copco ZH 350+ centrifugalkompressor oljefri luft för produktionsprocesser i hela anläggningen. I takt med att fabriken automatiserats har användningen av högkvalitativ tryckluft ökat avsevärt.

ZH 350 kompressor
Primayudha Mandirijaya Pt. grundades 1996 och startade kommersiell produktion av garn 1998. Bolaget har en fabrik på drygt 20 hektar (50 acres) i Desa Domljanovic Ngadirojo Boyolali i centrala Java med cirka 1 200 anställda. Fabriken har en tillverkningskapacitet på mellan 95 000 och 120 000 garnbalar om året.

Det viktigaste: konstant tryck

2012 köpte Primayudha Mandirijaya Pt. en Atlas Copco ZH 350+ centrifugalkompressor med 7 bars tryck och 350 kW för styrning av ventiler och cylindrar för deras spinnings- och lindningsprocesser. På lindningsmaskinerna används tryckluft för att sammanfoga garn och vävmaskinen med luftstråle kräver tryckluft för infogande av väft. Tryckluft behövs också vid vävprocessen.

Tryckluft av hög kvalitet är viktigt i integrerade textilfabriker. Atlas Copco var den första tillverkaren att förse textilindustrin med energieffektiva och pålitliga lösningar för oljefri tryckluft som möjliggör tillverkning av garn på en relativt hög nivå.

”Konstant tryck är den viktigaste faktorn i vår fabrik”, säger Mukesh Garg, produktionschef för Primayudha Mandirijaya Pt. ”Innan vi köpte kompressorn jämförde vi olika produktmärken och insåg att endast Atlas Copcos centrifugalkompressor uppfyller våra krav för tryck och ger oss hög produktivitet.”

Den oljefria centrifugalkompressorn ZH 350+ eliminerar risker

Vid spinneriprocessen med luftstråle spinns bomull till garn med tryckluft genom fina munstycken. Olja i tryckluften kan täppa igen munstyckena och fläcka garnet, som är i direkt kontakt med tryckluft. Det kan medföra dyra munstycksbyten, produktionsförluster och att kunden reklamerar produkten.

Atlas Copcos oljefria ZH 350+-centrifugalkompressorer ger Primayudha Mandirijaya Pt. 100 % ren luft som uppfyller ISO 8573-1 klass 0 (2010)-certifieringen. Klass 0 betyder noll procents risk för förorening; noll procents risk för skadade eller osäkra produkter och noll procents risk för förluster genom stilleståndstid.”För att skydda vårt rykte och kvalitet var vi tvungna att välja en tillförlitlig och oljefri maskin för att stödja vår produktionsprocess”, säger Mukesh Garg. ”Atlas Copcos centrifugalluftkompressor ZH 350+ har uppvisat mycket goda prestanda. Som ett bevis på deras förtroende för Atlas Copco-kompressorer köpte Primayudha Mandirijaya Pt. en annan Atlas Copco-enhet – en ZH 500+-9-centrifugalkompressor – i november 2013. ZH 500+-9 levereras som ett plug-and-play-paket och använder avancerad aerodynamik för att minska energiförbrukningen i kärnan och minska tryckfallet från kylaren och inloppsfiltret, samt optimerad komponentdesign. Den ger besparingar på upp till 7 % på specifik energi vid full belastning och upp till ytterligare 9 % vid dellast. Den nya maskinen anlände till Primayudha Mandirijaya Pt. i april 2014. ”Vi hoppas att den nya maskinen kommer att hjälpa oss att öka vår produktionstillförlitlighet, säkra kvaliteten på vår produkt och även uppnå maximal energibesparing”, säger Garg. Utrustningsspotlight ZH 350+ - Drivs direkt av en synkronmotor med permanentmagnet för hög hastighet, effektiv drift- Optimal trestegskomprimering minskar driftskostnaderna- 100 % certifierad oljefri luft som uppfyller standarden ISO 8573-1 klass ) (2010)- Utrustningsspotlight ZH 500+- Förpackad plug-and-play-enhet- Den mest ”energieffektiva” kompressorn (i genomsnitt 10% besparing jämfört med konkurrenter)

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och antalet anställda var fler än 40 000.

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina, Indien och Korea.