Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copco levererar tryckluftslösningar till Oman Cement Company

Atlas Copco levererar tryckluftslösningar till Oman Cement Company

2014-07-31

Wilrijk, Belgien, augusti 2014: Oman Cement Company SAOG (OCC) är en av de första cementtillverkarna i Mellanöstern och den största i Oman. Som de flesta cementfabriker kräver OCC luft för anläggnings- och instrumentluft, pneumatiska transportörer och luftning i cementsilor. Idag använder OCC 16 Atlas Copco oljeinsprutade GA 160-skruvkompressorer, två enstegs oljefria ZA 6-skruvkompressorer och roterande ZS 30-skruvblåsmaskiner.

Sedan 1983 har Oman Cement Company symboliserat Omans strävan efter att förlita sig på egna kärnindustrier. OCC har i hög grad bidragit till byggindustrin och arbetat för att befästa landets ansträngningar att utveckla infrastrukturen och skapa resurser för att uppnå självförsörjning. Med en tillverkningsanläggning som är ISO 9001- och ISO 14001-certifierad uppfyller OCC:s produkter globala standarder för prestanda och kvalitet och återspeglar företagets åtagande att se till att kunden blir nöjd.

Toppmodern utrustning presterar under hårda förhållanden
OCC har installerat 16 Atlas Copco oljeinsprutade GA 160-skruvkompressorer, flera av dem med variabelt varvtal (VSD), på olika ställen i anläggningen. GA-kompressorerna innehåller den senaste generationen av Atlas Copcos toppmoderna kompressionselement baserade på innovativa asymmetriska rotorprofiler, ett drivsystem med hög kvalitet och luftinloppsfilter med hög kapacitet. Alla dessa komponenter är utvalda för att arbeta kontinuerligt i de tuffaste förhållanden och vid omgivande temperaturer på upp till 55 °C/131 °F. GA VSD-enheterna minskar energikostnaderna med ytterligare 35 % i genomsnitt på anläggningen genom att automatiskt justera lufttillförseln för att tillgodose luftbehovet. I den tuffa och dammiga miljön i en cementfabrik har Atlas Copcos ZA 6-enstegskompressorer en integrerad drivning med variabelt varvtal som ger en tillförlitlig tillförsel av oljefri luft till minimala energikostnader, vilket säkerställer produktionens kontinuitet. ZA 6-enheten innehåller Atlas Copcos beprövade skruvteknik, kylare av rostfritt stål, AGMA A4/DIN 5-växlar och toppmoderna elektriska drivsystem, som allt bidrar till den övergripande höga tillförlitligheten.

30 % minskning av energikostnaderna
Atlas Copcos oljefria ZS 30-blåsmaskiner används för luftning i anläggningens silor. Med Atlas Copcos beprövade skruvteknik minskar ZS-blåsmaskinen energikostnaderna med i genomsnitt 30 % jämfört med lobteknik. Ziad Al Siyabi, underhållschef på OCC, och hans team har arbetat med att uppgradera de medelstora tryckluftssystemen på anläggningen. Ett av de största problemen på en cementanläggning är dammet, som skapar stora problem för luftkylda kompressorer. Därför har OCC konstruerat ett särskilt kompressorrum med dubbla filtreringsskridar som hjälper till att eliminera detta problem. Detta har lett till ökad tillförlitlighet samt minskat underhåll och minskade energikostnader

Uppfylla kundens höga förväntningar
”För att kunna uppfylla vårt kvalitetsåtagande behöver vi engagerade affärspartners som är inriktade på att leverera högsta prestanda och support dygnet runt”, sa Al Siyabi, underhållschef på OCC. ”Atlas Copco har genom åren kunnat leverera detta genom sitt enorma produktutbud inom tryckluftsutrustning samt högkvalitativ servicesupport via (distributören) Bin Salim Enterprises, vilket gör dem till ett självklart val för våra tryckluftsbehov.” ”Med framgångarna som uppnåtts hittills på OCC vet Atlas Copcos team inom oljefri luft att de kan ge OCC support och uppfylla deras höga förväntningar med nya, innovativa lösningar som ger tillförlitlighet och energieffektivitet”, sa Tony Van Herbruggen, chef över Atlas Copcos i Oman.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och antalet anställda till fler än 40 000.

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina, Indien och Korea.