Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos kompressorer hjälper thailändsk tillverkare att nå betydande besparingar

Atlas Copcos kompressorer hjälper thailändsk tillverkare att nå betydande besparingar

2014-08-07

Wilrijk, Belgien, augusti 2014: 2012 beslöt kemitillverkaren BST Specialty Co., Ltd. (BSTS) att öppna en ny produktionslinje som skulle kräva två ytterligare kompressorer. Efter ett möte med kompressorexperter från Atlas Copco (Thailand) Ltd. valde BSTS två Atlas Copco ZR 75FF oljefria kompressorer, och har sedan dess nått betydande energibesparingar.

ZR 75FF oljefria kompressorer
BST Specialty Co., Ltd., ett dotterbolag till Bangkok Synthetics Co., Ltd., har stor expertis inom petrokemikalier och är ledande inom tillverkning av syntetiska gummiprodukter, polybutadiengummi och styrenbutadiengummi, som används till att framställa medicinska engångshandskar. BSTS-fabriken ligger i Amata City, Rayong, och tillverkar 4 000-6 000 ton kemiska produkter per år.

2012 planerade BSTS att köpa två oljefria skruvkompressorer på 90 kW. En kompressor skulle vara i drift medan den andra skulle användas som reserv. Båda kompressorerna skulle köras med kallregenererade torkar under en tryckdaggpunkt (PDP) på -40 °C.

Bra utrustning, bra support

Atlas Copco (Thailand) Ltd. rekommenderade en ZR 75FF med inbyggd tork för anläggningens luft och instrumentluft. ZR 75FF-kompressorn erbjuder extrem tillförlitlighet och hög effektivitet även under tuffast möjliga förhållanden. Som de första luftkompressorerna i världen som certifierats enligt ISO 8573-1 CLASS 0 ger ZR-kompressorerna en 100 % oljefri luft som skyddar tillverkningsprocesser och slutprodukter. Drivningen med variabelt varvtal justerar automatiskt lufttillförseln för att möta efterfrågan, vilket i genomsnitt ger energibesparingar på 35 %. ZR 75FF-kompressorn är ett komplett och startklart paket som är enkelt och kostnadseffektivt att installera och börja använda.

ZR 75FF behöver bara lika mycket energi som en 80 kW kompressor och tork med en PDP på -10 °C. Jämfört med konkurrentens enheter på 90 kW gör de två kompressorerna från Atlas Copcos att BSTS kan spara 10 400 USD per år i energikostnader. Enheterna installerades snabbt och har varit enkla att underhålla med sina långa serviceintervaller.

”Efter ett års användning har våra tekniker bekräftat den höga kvaliteten hos Atlas Copcos ZR 75FF-kompressor. Serviceteamet från Atlas Copco svarar dessutom snabbt och ger bra stöd”, sade en tillverkningschef på BSTS.

Om du vill ha mer information kontaktar du:


Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och fler än 40 000 anställda. 

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och gasbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland, USA, Kina, Indien och Korea.