Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copco Rental tillhandahåller tryckluft för snötillverkning i Antwerpen i Belgien

Atlas Copco Rental tillhandahåller tryckluft för snötillverkning i Antwerpen i Belgien

2012-11-12

Fredagen den 9 och lördagen den 10 november samlades världens främsta snowboardåkare i Antwerpen i Belgien för att tävla i Europas enda FIS Big Air world Cup-event den här säsongen.

För grenen BIG AIR hade en 39 m hög ramp byggts upp intill Scheldt-floden, vilket gav idrottsutövarna ett unikt tillfälle att visa sina färdigheter på den största snörampen utomhus som någonsin byggts.

För att säkra den här unika händelsen behövdes färsk snö av bästa kvalitet. I och med att omgivningstemperaturen låg på omkring +10 °C var man tvungen att producera snön på platsen. Inom 48 timmar täcktes backarna av 775 m³ snö. Vatten och oljefrö tryckluft var huvudingredienserna för att få jobbet gjort och Atlas Copco Rental tillfrågades om att leverera oljefria luftkompressorer.

Atlas Copco Rental USA - Big Air Antwerpen_06

Omkring 60 internationella snowboardåkare deltog vid detta unika event. 20 000 besökare kom till Antwerpen för att njuta av tävlingen, musiken och den unika atmosfären. Idrottsutövarna beundrade den smidiga organisationen och snökvaliteten, vilket resulterade i ett stort leende på deras och våra läppar.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, är baserat i Stockholm och har en global närvaro i fler än 170 länder. 2011 hade Atlas Copco 37 500 anställda och intäkter på SEK 81 miljarder (EUR 9 miljarder).

Specialty Rental är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den betjänar kunder världen över med uthyrningslösningar för industrisegmenten tillfällig luft och kraft. De särskilda hyrtjänsterna erbjuds under flera olika märken. Divisionens huvudkontor finns i Houston i USA.