Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos kvävelösningar sätter fart på BMI:s produktion

Atlas Copcos kvävelösningar sätter fart på BMI:s produktion

2015-05-27

Berättelsen om BMI tar dig till Lyon i Frankrike, en positiv stad som är känd för sin gastronomi, sin sidenvävning och sin "Ljusfestival". BMI Fours Industrial är en tillverkare av industriugnar.

BMI Fours_skid
Även om BMI ligger i det bultande hjärtat av det kulinariska Frankrike är deras produkter inte de traditionella vedeldade ugnar som de franska "boulangeries" gräddar sina berömda croissanter i. BMI:s högteknologiska ugnar beställs av industrikunder inom olja och gas, flygteknik och till och med den medicinska industrin. BMI:s vd Ghislain Perez förklarar: ”BMI konstruerar och tillverkar industriugnar för värmebehandling. De används för en mängd olika processer, gas- och oljehärdning, sintring och hårdlödning”.

Lösningen på ett silverfat

Atlas Copco är BMI:s pålitliga partner för kompressorer och kväve, som levereras i kompletta paket eller "slädar". Atlas Copco anpassar dessa slädar efter BMI:s krav. BMI i sin tur levererar skräddarsydda ugnar till sina kunder över hela världen. Vanligtvis innehåller dessa slädar en eller flera kompressorer, komplett med luftbehandling och en NGP-kvävegenerator.

All kunskap under ett tak

BMI Fours, produktion
Kväve ger en inert atmosfär i BMI:s ugnar, vilket är nödvändigt för att garantera korrekt och säker upphettning av metalldelar. En kvävegenerator på plats erbjuder olika fördelar jämfört med kväve i flaskor. Och med en komplett släde från Atlas Copco får BMI och dess kunder ett paket där kompressorer och kvävegeneratorer är perfekt justerade med varandra. Smidig och global service är en annan fördel, eller som Ghislain Perez förklarar: ”Eftersom Atlas Copco är en global aktör kan vi lugnt räkna med service över hela världen … och våra kunder likaså.”

Precis som de berömda franska kockarna kombinerar Atlas Copco de bästa ingredienserna med åratal av erfarenhet för att leverera kvävelösningar.

Läs mer om kväve på plats på vår mikrowebbplats Industrial Gases

Om du vill ha mer information, kontakta

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och fler än 40 000 anställda.

Industrial Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den utvecklar, tillverkar och marknadsför oljeinsprutade och oljefria luftkompressorer, gasgeneratorer, lösningar för luftbehandling samt kompressorstyrenheter och övervakningssystem under ett flertal varumärken. Förutom tjänster till en mängd olika branscher finns särskilda lösningar även för kunder inom marina områden, järnvägs- samt olje- och gasbranschen. Divisionens fokus och huvudmålsättning är att förbättra kundens produktivitet. Divisionens huvudkontor och huvudproduktionsenhet ligger i Antwerpen i Belgien.


view 333

start 9

Copyright: Copyrighted - Contact Atlas Copco Airpower NV if you want to use this video