Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copcos kartläggning via luftmätningar och den senaste kompressortekniken minskar energikostnader och klimatpåverkan hos en taktegeltillverkare

Atlas Copcos kartläggning via luftmätningar och den senaste kompressortekniken minskar energikostnader och klimatpåverkan hos en taktegeltillverkare

2013-07-08

Juli 2013. CSR Roofing har tillverkat taktegel av terrakotta i sin fabrik i Vermont (Melbourne) under mer än sju decennier. I syfte att ersätta den åldrande kompressorn valde företaget nyligen en Atlas Copco VSD-maskin (drivning med variabelt varvtal). John Tilli, underhållsansvarig i anläggningen i Vermont: ”Jag har alltid varit imponerad av Atlas Copcos tillförlitlighet men när jag såg resultaten av luftmätningen var det den avgörande faktorn för den här affären”, säger han.

Atlas Copco - tillverkare av taktegel
”Kartläggningen visade hur Atlas Copcos VSD-teknik kan spara tusentals dollar åt CSR Roofing varje år. Tillsammans med incitament gällande koldioxidskatt och energibesparingarna kunde vi åstadkomma det kapital som behövdes för den nya kompressorn med avkastning efter bara lite mer än 3 år. I takt med att elpriserna ökar och där vissa förutspår en ökning på 40 till 50 procent är de här energibesparingarna i samband med att vi minskar klimatpåverkan mycket viktigt för oss”, säger Tilli. Han förklarar att CSR Roofing ständigt gör insatser för att minska klimatpåverkan och miljöpåverkan till följd av verksamheten, i synnerhet avseende den mängd energi och vatten som företaget förbrukar.

”Vi har haft kompressorer från Atlas Copco i över 20 år. Maskinerna har alltid presterat enligt vad företaget utlovade och vi förväntar oss samma sak av den nya. Atlas Copco förutspår att energibesparingarna kommer att bli cirka 30 procent”, säger han. ”Det kan bli mer, men vår anläggning körs 24 timmar om dagen, sju dagar i veckan och kompressorn körs hela tiden, även när vi inte tillverkar produkter. Det beror till största delen på vår brännugn som körs dygnet runt, året runt och den kräver en liten mängd luft för att fungera.” 

Tilli säger att många inte inser att tryckluft är ett av de dyraste hjälpmedlen att framställa till följd av att ett annat hjälpmedel krävs för att skapa den. ”Det är här som Atlas Copcos VSD-kompressor verkligen visar framfötterna eftersom företaget producerar den här världsledande kompressorn med utmärkta nedskalningsintervall. Om inte en tillräcklig nedskalning av kompressorkapaciteten sker blir följden uteblivna besparingar och som ett resultat av detta är maskinens driftsintervall mycket viktigt. Om vi exempelvis bara använder 20 procent av kompressorns kapacitet på natten och nedskalningen inte är tillräckligt låg, säg 50 procent, slösar vi bort energi på 30 procent av luften”, säger han. Tilli berättar att tillverkningsanläggningen med bara totalt 30 anställda är automatiserad i hög grad.

”Vi tillverkar taktegel av terrakotta och alla automatiserade maskiner har någon form av luftbehov för pneumatiska cylindrar och vakuumkoppar. Därför är det viktigt för oss att ha en konstant tillförsel av ren, torr luft eftersom vi inte har råd med haverier och stilleståndstid i produktionen. Just nu när vi står i begrepp att installera den nya Atlas Copco Workplace-maskinen, den senaste generationen GA55VSDFF med inbyggd kyld tork and DD/PD-filter kör vi en 25 år gammal maskin som reserv. Den producerar dock en mängd vatten och orsakar alla slags problem med maskinerna.”

Tillis råd till andra tillverkare som vill minska sina energikostnader och klimatpåverkan är att genomföra en kartläggning genom luftmätningar och undersöka Atlas Copcos VSD-teknik grundligt. Igor Kotliarski, Sales Engineer hos Atlas Copcos Industrial Air Division, håller med och säger att Atlas Copcos kartläggning genom luftmätningar är ett smart första drag.

”Rapporten över kartläggningen genom luftmätningar är kostnadsfri och kunder kan vid en snabbtitt se fördelarna med att investera i VSD-teknik från Atlas Copco. Företag får en tydlig bild över vilka kompressorbehov som finns på daglig basis och hur mycket elektricitet de för närvarande förbrukar. Vår programvara kan även simulera tänkbara energibesparingar i framtiden om man vill investera i en Atlas Copco VSD-maskin.” Kotliarski förklarar att vid en granskning av energiförbrukning vid framställning av tryckluft ansluter Atlas Copcos tekniker helt enkelt dataloggare till kompressorn och lämnar kvar dem i anläggningen under en veckas tid.  

”Sedan hämtar vi dataloggarna, överför insamlade data till egenutvecklad programvara från Atlas Copco och sammanställer en detaljerad rapport om den föreslagna kompressorn för kunden. Det är mycket viktigt att genomföra en kartläggning med hjälp av luftmätningar och Atlas Copcos program är ett av de ytterst få på marknaden som kan simulera den optimala storleken på VSD-maskiner och förutspå energibesparingar för kunden.” Mr Kotliarski säger att det här gör det mycket enklare för kunden att motivera inköpet eftersom Atlas Copco kan demonstrera tiden före avkastning och kapitalavkastning när kunder investerar i en kompressor från Atlas Copco. 

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. Under 2012 hade Atlas Copco 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder).

Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik tillhandahåller industriella kompressorer, gas- och processkompressorer och expandrar, luft- och luftbehandlingsutrustning och lufthanteringssystem. Det stöds av ett globalt servicenätverk och erbjuder särskilda uthyrningstjänster. Kompressorteknik tar fram innovationer för hållbar produktivitet inom tillverknings-, olja och gas- samt processindustrin. De huvudsakliga enheterna för produktutveckling och tillverkning finns i Belgien, Tyskland USA, Kina och Indien.