Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Toyota väljer Atlas Copcos mutterdragare Tensor ST för tillverkningen av Lexus

Toyota väljer Atlas Copcos mutterdragare Tensor ST för tillverkningen av Lexus

2008-02-24

Toyota Motor Corporation (TMC) tillverkar sina Lexus-modeller vid Toyota Motor Kyushu Inc i sydvästra Japan och vid Tahara-anläggningen i centrala Japan. Båda fabrikerna är utrustade med den senaste monteringstekniken från Atlas Copco.

Avancerad kvalitetssäkring for säkerhetskritiska tillämpningar

Atlas Copcos mutterdragare Tensor ST

Atlas Copcos elektriska vinkelmutterdragare Tensor ST


För att tillverka produkter med ständigt högre kvalitet väljer TMC Atlas Copcos senaste Tensor ST-serie med elektriska verktyg för säkerhetskritiska tillämpningar.

Tensor ST, som är utrustade med inbyggd momentgivare, är mycket användarvänliga arbetsverktyg – bullernivåerna är så låga som 68 decibel. På Tahara-anläggningen används Tensor ST-verktygen tillsammans med Power Focus-styrenheter. Dessa är kopplade till TMCs egna felelimineringssystem via ett nätverk.

Ett andra Ethernet-baserat nätverk används för Tensor-verktygen. Det gör att TMC kan samla in data i verktygsserverenheten som styr Atlas Copcos datainsamling och programmoduler för processförbättring, inklusive Atlas Copco ToolsNet.

 
Tillsammans bidrar de båda systemen till högre produktkvalitet genom att förhindra fel i produktionslinjen.
 
Problemen identifieras på ett tidigt stadium i produktionen, vilket gör att korrigerande åtgärder kan vidtas innan kostnader uppstår.
 
För kontrollen av verktyg och processer har TMC valt Atlas Copcos kvalitetssäkringsprodukter.

Åtdragning med hög kvalitet och noggrannhet

Att installera verktygen var bara början. Atlas Copco-teamet samarbetade därefter intensivt med TMC för att programmera åtdragningsstrategier och ta fram processvalideringssystem i syfte att uppnå högsta möjliga prestanda i fråga om åtdragningskvalitet och -noggrannhet. Detta bidrog även till att identifiera vanliga förbandsproblem och definiera åtdragningsstrategier för att eliminera problem innan produktionen startat.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Koncernen levererar hållbara lösningar för ökad kundproduktivitet med innovativa produkter och tjänster. Företaget, som grundades 1873, är baserat i Stockholm i Sverige och har en global närvaro i mer än 170 länder. 2009 hade Atlas Copco cirka 30 000 anställda och intäkter på SEK 64 miljarder (EUR 6,0 miljarder). Läs mer på http://www.atlascopco.com/.

Atlas Copcos affärsområde Industriteknik
utvecklar, tillverkar och marknadsför industriverktyg, monteringssystem, produkter för eftermarknaden, programvara och tjänster. Företaget innoverar för överlägsen produktivitet i tillämpningar för fordons- och flygindustrin, verkstads- och underhållsindustrin samt fordonsservice världen över. De främsta anläggningarna för produktutveckling och tillverkning finns i Sverige, Storbritannien och Frankrike. Mer information finns på http://www.atlascopco.com/.