Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Vought har stor nytta av Atlas Copcos LBV-vinkelborrar, LBB-borrar med pistolgrepp och RRH-nithammare tack vare deras överlägsna ergonomi.

Vought har stor nytta av Atlas Copcos LBV-vinkelborrar, LBB-borrar med pistolgrepp och RRH-nithammare tack vare deras överlägsna ergonomi.

2010-03-03

Vid Nashville-anläggningen i Tennessee i USA tillverkar Vought Aircraft Industries såväl stora vingkomponenter för kommersiella flygplan i Airbus A330/A340-serien som affärsflygplanen Gulfstream och Cessna Citation. Företaget tillverkar också stjärtpartiet på Lockheed Martins militärflygplan C-130J.

Vought väljer Atlas Copcos verktyg för deras överlägsna ergonomi

 LBV-vinkelborrar, LBB-borrar med pistolgrepp och RRH-nithammare

LBV-vinkelborrar, LBB-borrar med pistolgrepp och RRH-nithammare


Mike Kelley, säkerhetschef i Nashville: ”Jag blev först bekant med Atlas Copcos verktyg 1995 när jag arbetade för Vought i Dallas. Vi undersökte olika tryckluftsdrivna verktyg ur ergonomisk synvinkel. Atlas Copcos tryckluftsdrivna handhållna verktyg var de mest avancerade verktyg som vi fick prova. De är mindre, lättare och så välkonstruerade att de nästan inte vibrerar i handen”.

Nyligen utfördes på samtliga Vought-anläggningar en bedömning av ergonomiska skador. Ett område som granskades var belastningsskador orsakade av verktyg med repetitiv rörelse. Vid Nashville-anläggningen låg fokus på borrar och nithammare.

Fördelar med Atlas Copcos tryckluftsverktyg.

 LBV 16-vinkelborr

LBV 16-vinkelborr


Det fanns en viss motvilja mot att investera i Atlas Copco-verktyg pga. kostnaden”, berättar Mike Kelley. ”Men när vi analyserade kostnadsfördelarna tack vare längre livslängd och Atlas Copcos överlägsna service beslutade vi oss för att fullfölja investeringen. Vi kommer att köpa tryckluftsdrivna, handhållna Atlas Copco-verktyg till ett värde av USD 250 000 årligen under de kommande fem åren.”

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Koncernen levererar hållbara lösningar för ökad kundproduktivitet med innovativa produkter och tjänster. Företaget grundades 1873 och är baserat i Stockholm i Sverige, och har en global närvaro i mer än 170 länder. 2009 hade Atlas Copco cirka 30 000 anställda och intäkter på SEK 64 miljarder (EUR 6,0 miljarder). Läs mer på www.atlascopco.com.

Atlas Copcos affärsområde Industriteknik
utvecklar, tillverkar och marknadsför industriverktyg, monteringssystem, produkter för eftermarknaden, programvara och tjänster. Företaget innoverar för överlägsen produktivitet i tillämpningar för fordons- och flygplansindustrin, verkstadsindustrin, underhåll, samt bilverkstäder. De främsta anläggningarna för produktutveckling och tillverkning finns i Sverige, Storbritannien och Frankrike. Mer information finns på www.atlascopco.com.