Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Samlad bild av begagnad utrustning på Blocket

Samlad bild av begagnad utrustning på Blocket

Sedan augusti finns möjligheten att sälja och köpa begagnad utrustning på Blocket och på Atlas Copcos hemsida. Här får du snabbt och enkelt en överblick av vad som finns till salu i Sverige.

Atlas Copco Sweden - Blocket
HÅLLBARHET. Tidigare fanns inget ordnat system för försäljningen av begagnad utrustning. Ofta gick en förfrågan via medarbetare på Atlas Copco som kanske kände till om en specifik maskin varit till salu.

Fördelen med denna sammanställning är att alla ser vad som finns på marknaden.
– Våra säljare kunde tidigare nämna vad som fanns på lager om någon frågade. Nu får alla en bra överblick över vad som finns och man kan kontakta försäljaren direkt, säger Stefan Svensson, försäljningschef ovanjordsutrustningar.

Förutom en överblick över sortimentet och bilder på maskinerna visas även priser och var någonstans i landet som utrustningen finns.
– Det ska givetvis vara enkelt för att finna en bra maskin som passar för olika behov, ny som begagnad, säger han.

Han ser att efterfrågan på begagnat ökar. Anledningen är att fler mindre entreprenörer slår sig in på marknaden, dessutom ökar hållbarhetsfokuset i landet.
– I dag finns det goda möjligheter att köpa en borrigg i bra skick. Livslängden på våra riggar ligger mellan 10-20 år om de sköts väl, med regelbunden service och underhåll, säger Stefan Svensson.

Här hittar du begagnad utrustning från Atlas Copco
Blocket
Atlas Copco