Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Fördelarna med finansiering via Atlas Copco

Fördelarna med finansiering via Atlas Copco

2014-11-12

Finansiering av en investering kan ske på olika sätt. För många kan det finnas fördelar med att vända sig till dem som kan produkterna bäst – Customer Finance på Atlas Copco.

Atlas Copco Sweden - Customer Finance
För Customer Finance kan finansieringen gälla både nya produkter och service och reservdelar. Målet är att kunna erbjuda bra och smidiga finansieringslösningarna vid köp av Atlas Copco-produkter.

- För mig är ett lyckat upplägg enkelt: du ska få tillgång till utrustningen du behöver, bra serviceutbud och dessutom den finansiella lösningen som passar dig och ditt företag bäst, säger Martin Zander, ansvarig för Atlas Copco Customer Finance i Norden.

Förutom mer skräddarsydda lösningar erbjuder de även standardlösningar som finansiell och operationell leasing eller avbetalning.

Fördelarna med finansiering genom Atlas Copco är flera, anser Martin:
- På Customer Finance är vi specialister på Atlas Copcos utrustningar. Och vi ser tydligare än någon annan hur investeringen påverkar verksamheten i stort, i produktionen och i kassaflödet, och det kan vi ta hänsyn till vid finansieringen, säger han och fortsätter.

- Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av flexibla och individuellt anpassade betalplaner och finansieringslösningar. Våra räntor är konkurrenskraftiga och vi strävar alltid efter en snabb handläggning.

En annan fördel är att bankkrediten fortfarande finns kvar och kan användas för andra ändamål. Atlas Copco Customer Finance blir därmed som ett komplement till banken.

Det bästa handgripliga rådet Martin Zander kan ge är att man tänker på finansieringen i ett tidigt skede.
– Ju tidigare den finansiella biten kommer in i bilden desto bättre brukar slutresultatet bli, säger han.

George Berggren, vd på Scandrock, har tidigare finansierat sina investeringar via banken. Men vid köpet av den senaste FlexiRoc T35, med bland annat ljuddämpare och en annan motor, har han valt Atlas Copco Customer Finance.

- En anledning är förstås att försöka få ner kostnaderna och ha färre leverantörer. Det minskar även vårt administrationsarbete, säger han.

Fakta
Att tänka på vid finansieringen, enligt Martin Zander
  • Har ni en säsongsvariation på intäkter?
  • Hur ser kassaflödet från investeringen ut?
  • Vad är det existerande kreditutrymmet hos din bank?
  • Vilka balans- och nyckeltal är viktiga för er?
  • Hur ser er budgetering och flexibilitet ut?
  • Vilka befintliga lån har ni?
  • Hur länge kommer utrustningen att användas?
  • Vad är er förväntade framtida tillväxt?