Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Lars Senf – möt vår nya vd

Lars Senf – möt vår nya vd

Sedan 1 juni är Lars Senf ny vd för Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique Sweden och för Atlas Copco Welltech. Han går in i det nya jobbet med fullt fokus på kunderna.

Atlas Copco Sweden - Lars Senf
Lars Senf har en lång och gedigen meritlista. Han har jobbat 21 år på Atlas Copco på olika positioner. Senast som Vice President Marketing för Underground Rock Excavation Division, men även som både regional och global Business Manager, produktchef och serviceingenjör.

Innan han började på Atlas Copco jobbade han under jord i Garpenbergsgruvan och med borrning och sprängning på olika projekt i Stockholm.

Hur ser du på ditt nya jobb?
– Spännande! Jag brinner verkligen för att ha nära kontakt med kunderna, att förstå behoven och omsätta det till något praktiskt. Målet är att vi ska bli en helhetspartner och jobba vidare enligt vårt nya koncept Ideas Move Mountains.

Vilka blir de största utmaningarna?
– Vi har givetvis en tuff världssituation i gruvnäringen och där gäller det att vi hittar kostnadseffektiva lösningar för våra kunder och tar tillvara de möjligheter som finns. Jag tror mycket på att utveckla idéer som blir win-win för både kunderna och för Atlas Copco.

Vilka egenskaper gör dig lämplig för jobbet?
– Jag har lätt för att fatta beslut. En tidigare företrädare på det här jobbet sa att det är bättre att göra fel ibland än att inte göra alls, och det lever jag efter. Jag grundar mina beslut på hur jag skulle vilja ha det om jag var kund. Då blir besluten lättare att motivera även internt.

Vad ser du mest fram emot?
– Att få träffa våra kunder och få deras återkoppling på det vi gör. Jag planerar att resa mycket för att träffa så många kunder jag bara kan.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag umgås med min sambo Martina och barnen Amanda och Erik. Jag gillar att snickra, det är avkopplande och ger utlopp för lite kreativitet. Sedan har jag en stor passion för skoteråkning, jag är uppväxt i Särna i norra Dalarna och åker gärna skoter där uppe.

Berätta något som folk inte vet om dig?
– Man kanske inte kan tro det, men jag var en framgångsrik fotbollsspelare och skyttekung i fotbollslaget i Särna som junior. Jag gjorde det enda målet den säsong när vi hade målskillnaden 1-72, skrattar Lars Senf.