Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Malin Stein, RMG, om drivkraft och kunskapstörst

Malin Stein, RMG, om drivkraft och kunskapstörst

Naturvetenskap har alltid fascinerat Malin Ringdahl Stein. Men intresset fick till en början ganska lite näring, och det var först när hon som tonåring tog ett studieår i USA som det lossnade. – Där fanns det möjlighet att läsa till exempel geovetenskap, som var något helt annat än den abstrakta och tråkiga naturvetenskapsundervisningen här hemma i Sverige.

Atlas Copco Sweden - Malin Stein
Och jag insåg hur kul det var, säger hon. Malin Ringdahl Stein blev fascinerad av vulkaner och satsade på en framtid som vulkanolog. – Fast ett problem med att vara vulkanolog i Sverige är att vi inte har några vulkaner här i landet, konstaterar hon lakoniskt. Hon berättar att hon i samma veva blev förälder och fick tre barn inom en femårsperiod – därmed blev det svårare att satsa på en utlandskarriär. – Sedan var jag ärligt talat inte så sugen på att vara kvar inom universitetsvärlden. Näringslivet kändes mer dynamiskt och lockande. En bekant tipsade henne om en ledig tjänst på Raw Materials Group, ett litet svenskt företag som startades i början av 1990-talet för att förstå vem som kontrollerar vad i gruvindustrin. Nu har verksamheten sin grund i den ständigt uppdaterade databasen med all tänkbar information om branschen. Utifrån den säljer de antingen konsulttjänster eller helt enkelt tillgång till databasen inklusive olika analysverktyg.

Hennes titel är försäljningschef, samtidigt är hon kluven till begreppet säljare. – Det handlar om att bygga relationer med folk runt om i världen. Jag har ofta förmånen att få träffa folk som sitter på höga positioner i sina företag, och syftet är att de ska kunna få hjälp i sina affärer av vår databas. För att veta hur jag kan hjälpa dem på bästa sätt, så måste jag få reda på så mycket som möjligt av vad de gör och hur deras företag fungerar. Det är otroligt stimulerande att hela tiden få lära sig
så mycket nytt. Att Malin Ringdahl Stein är kunskapstörstande står helt klart. Trots att hon redan har digra universitetsstudier bakom sig, hoppade hon i januari i fjol på en tidskrävande utbildning på Handelshögskolan i Stockholm som hon ska sköta vid sidan om jobbet. – Ja, jag har ju inga fritidsproblem, om man säger så, säger hon och skakar lätt på huvudet över den arbetsbörda det kan bli under vissa perioder. Samtidigt är det oerhört stimulerande att veta mer om hur organisationer och ledarskap fungerar.