Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Nya FlexiROC T30 R – tystare, renare och bättre

Nya FlexiROC T30 R – tystare, renare och bättre

Den bullrar lägre och dammar mindre. Borriggen FlexiROC T30 R har uppdaterats, bland annat med fokus på operatörernas önskemål om bättre arbetsmiljö.

FlexiROC T30 R Construction Edition
Atlas Copco använder sig av kunddriven innovation i arbetet med att utveckla sina produkter. Det kanske låter lite högtravande, men är i grunden ganska självklart.

Önskemål och förslag från företag och operatörer som använder utrustningen får ofta ligga till grund för utveckling av produkterna.

Ett tydligt exempel är den senaste versionen av borriggen FlexiROC T30 R där användarna efterfrågat en lägre bullernivå.

– Vi har utvecklat en ljuddämpare som kapslar in hela mataren. Den är gjord i lätt aluminium för att inte påverka balansen på riggen. Ljuddämparen ger drygt tio decibel lägre ljudnivå, vilket är en markant skillnad, säger Marcus Leü, som är Global Product Manager.

Även dammhanteringen har fått en rejäl översyn, efter synpunkter från användarna.
emptyemptyemptyempty

Atlas Copco Sweden - Ann-Catrine Bertlin
– Nya versionen av FlexiROC T30 R får en ny typ av dammsugare där man byter filter ovanifrån i stället för underifrån. En lösning som heter WaterMist gör att dammet hanteras i ett slutet system och det går att använda vatten i spolningen för att förvandla dammet till lera, säger Marcus Leü. 

Nya FlexiROC T30 R visas på mässan Borr & Spräng som hålls den 26 maj på Aronsborg. 

– På Borr & Spräng kommer vi att kunna presentera en komplett utrustad FlexiROC T30 R med en ljuddämpningslösning som våra kunder efterfrågat. Vi ska visa att vi har lyssnat och det är glädjande att kunna bjuda in till premiärvisning, säger Ann-Catrine Bertlin som är försäljningschef för ovanjordsriggar på Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique Sweden. 

Nyfiken på mer? Kolla in den nya filmen om FlexiROC T30 R.