Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Produkt- och servicenyheter / Atlas Copcos GA 15-26 kW oljeinsprutade skruvkompressorer får en ökning i effektivitet

Atlas Copcos GA 15-26 kW oljeinsprutade skruvkompressorer får en ökning i effektivitet

2014-12-01

December 2014, Antwerpen, Belgien - Atlas Copcos uppdaterade GA 15-26-serie är en ekonomisk och tillförlitlig lösning för tillämpningar som kräver ett konstant flöde av tryckluft. Den här oljeinsprutade skruvkompressorn med fast varvtal ger en större fritt avgiven luftmängd med lägre energiförbrukning och lägre ljudnivåer.

GA 18
Med sin nya utformning är GA 15-26 konstruerad att vara ekonomisk, tillförlitlig och effektiv samtidigt. Jämfört med den föregående GA 15-22-serien erbjuder den nya GA 15-26 högre prestanda (upp till 5 % större fritt avgiven luftmängd) och lägre energiförbrukning (2 % mindre specifikt energibehov). ”I decennier har vår GA 15-22 varit den perfekta lösningen för verkstäder, installationsföretag och OEM-företag över hela världen. Den här oljeinsprutade skruvkompressorn är välkänd för sin tillförlitlighet och låga ägandekostnad”, säger Bert Derom, Vice-President Marketing. ”Med den här uppdateringen ändrade vi inte någon av fördelarna. Vi gjorde bara vår GA ännu bättre och utökade serien till 26 kW.”

Förbättrad kuggdriven drivlina ökar den fritt avgivna luftmängden
De stora energi- och prestandaförbättringarna kommer från GA-drivlinan som har en IE3-motor (NEMA klass 1) och ett nytt, egenkonstruerat kompressorelement. Jämfört med remdrivna varianter vinner den kuggdrivna GA 15-26 3 % i effektivitet. Mindre tryckfall och bättre kylningsflöde står för ytterligare 2 % högre prestanda, vilket ger totalt 5 % mer fritt avgiven luftmängd i genomsnitt för hela serien.

Lägre strömförbrukning och lägre ljudnivå
GA levererar mer luft med samma energiförbrukning och gör det i det tysta. Den nya drivlinan är mer energieffektiv och de nya kylfläktarna förbrukar mindre och är tystare än sina föregångare. Totalt sett har det specifika energibehovet (SER) förbättrats med 2 % mindre i genomsnitt. Alla dessa nya komponenter har sänkt ljudnivån på enheterna till så lågt som 65 dB(A), vilket gör en stor skillnad när kompressorn körs nära användningsstället.

Flexibla tillval
För anpassning av GA 15-26 till de krav en verkstad kan ha finns ett brett utbud av tillval tillgängligt. De inkluderar en integrerad tork och filter för luft av högsta kvalitet, en fabriksmonterad mottagare och olika lösningar för extrema klimat.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

  • John Senay, produktchef för oljeinsprutade skruvkompressorer under 30 kW
    john.senay@be.atlascopco.com
    +32 (0)3 750 81 96
    +32 (0) 470 22 67 10

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen förser kunder med innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global närvaro i fler än 180 länder. 2013 uppgick Atlas Copcos intäkter till SEK 84 miljarder (EUR 9,7 miljarder) och fler än 40 000 anställda.

Industrial Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den utvecklar, tillverkar och marknadsför oljeinsprutade och oljefria luftkompressorer, gasgeneratorer, lösningar för luftbehandling samt kompressorstyrenheter och övervakningssystem under ett flertal varumärken. Förutom tjänster till en mängd olika branscher finns särskilda lösningar även för kunder inom marina områden, järnvägs- samt olje- och gasbranschen. Divisionens fokus och huvudmålsättning är att förbättra kundens produktivitet. Divisionens huvudkontor och huvudproduktionsenhet ligger i Antwerpen i Belgien.