Stäng

Atlas Copcos steg V-kompatibla luftkompressorer optimerar bränsleeffektiviteten och ökar prestandan

Som svar på de kommande bestämmelserna har Atlas Copco uppgraderat sin populära 8-serie med luftkompressorer för att uppfylla de strängaste utsläppsnormerna för bygg- och vägutrustning, vilket gör den till marknadens renaste serie. Förutom grönare drift har kompressorerna nu innovativa nya tekniker som bidrar till att sänka driftskostnaderna och förbättra produktiviteten, med 25 procent lägre bränsleförbrukning.
Ett komplett utbud av kompressorer: ett val för alla behov

Välj den kompressor som passar dina behov

Den uppdaterade 8-serien innehåller elva modeller, vissa med inbyggda generatorer, från XAS 38-7 med fritt avgiven luftmängd på 2 m3/min till XAS 88-7 med luftmängd på 5 m3/min. Denna 8-serie har en korrosionsfri, tålig och stark HardHat® PE-huv. Tack vare Atlas Copcos banbrytande Air Element-konstruktion väger de flesta kompressorer under 750 kg och tar ungefär 10 procent mindre plats än andra liknande modeller. Den lätta vikten gör att de kan bogseras bakom en vanlig passagerarbil utan att något särskilt körkort behövs, vilket förenklar användningen och sänker kostnaderna.
Det användarvänliga gränssnittet gör det enkelt att styra kompressorn
Vissa av kompressorerna är nu även utrustade med avancerade kontrollpaneler för att förenkla hanteringen och förbättra effektiviteten. Sex modeller i den här serien har antingen en XC1004-styrenhet eller en än mer avancerad XC2003-styrenhet. Den grundläggande XC1004-styrenheten fungerar som elektronisk styrenhet för modeller som annars bara har mätare. XC1004-styrenheten ger enkel, smidig och säker drift samtidigt som stilleståndstid undviks eftersom servicekraven visas tydligt. XC2003-styrenheten innehåller funktioner som PACE och ECO-läge. PACE (vilket står för Pressure Adjusted through Cognitive Electronics) gör det enkelt att välja tryck från ett brett område, medan flödet justeras automatiskt efter kraven för tillämpningen. XAS 68-12 PACE kan hantera ett tryckområde från 5 upp till 12 bar: en mobil kompressor som kan användas i flera olika tillämpningar – från sprutmålning till borrning.
Ready-to-go range of small diesel air compressors, construction compressor, being lifting inside a building
För att hjälpa operatörerna att uppnå bränsleeffektivitet på en helt ny nivå finns nu en ny funktion som kallas ECO-läge på de modeller som har XC2003-styrenheten. Den innovativa tekniken bidrar till att minska kostnaderna för att köra kompressorer på tomgång under stilleståndstid, t.ex. vid byte av delar i maskiner eller flytt av utrustning till nya platser på anläggningen. I tomgångsläge växlar kompressorerna normalt till obelastat läge: trots att ingen luft krävs körs kompressorerna fortfarande och förbrukar bränsle. Men när ECO-läget aktiveras växlar kompressorerna i 8-serien automatiskt från obelastat läge till avlastningsläge, vilket minskar bränsleförbrukningen med ytterligare 50 procent. Detta innebär betydande besparingar, eftersom bränsleförbrukningen normalt står för omkring 80 procent av driftskostnaderna för en kompressor. När ECO-läget används fördröjs inte produktiviteten. När arbetet kan återupptas är kompressorn igång igen på några sekunder.
8 series shoot interescaut range
Trots den lätta och kompakta designen är luftkompressorerna konstruerade för pålitlig drift i de mest krävande miljöer. Atlas Copcos patenterade HardHat®-huv skyddar kompressorn mot elementen och plasthöljet är beständigt mot korrosion och sprickor, vilket gör att den tål tuff användning på anläggningen.

För att ytterligare förbättra drifttiden har kompressorerna ett serviceintervall på 1 000 timmar och kan servas på mindre än 60 minuter, utan specialverktyg. 

Vi ville ta tillfället i akt att vidareutveckla effektiviteten i den här serien för att hjälpa våra kunder att uppfylla de kommande bestämmelserna och samtidigt förbättra deras drift. Det uppdaterade sortimentet gör det möjligt för anläggningschefer att uppfylla steg V-bestämmelserna och samtidigt behålla de välkända fördelarna med vår 8-serie, såsom lätt vikt, integrerade generatorer och HardHat® PE-huv. Dessutom ger det här sortimentet användarna bättre kontroll på deras energiförbrukning, och hjälper dem att uppnå ett mer kostnadseffektivt, hållbart och produktivt arbetssätt.

Rodolfo Reimberg , VP Marketing Portable Compressors and Tools Atlas Copco

Upptäck alla funktioner hos de nya Stage V-kompatibla kompressorerna i 8-serien

Kompakt kraft

Kompakt kraft

Kompressorerna i 8-serien är inte bara Steg V-kompatibla, de är också 25 % mer bränsleeffektiva. Och det bästa? De fördelar du är van vid finns kvar: En huv och bakre baffel helt i PE och en totalvikt som alltjämt är under 750 kg, så att du kan köra dem på släp med helt vanligt körkort.

Loading...
Träd in i den digitala tidsåldern

Träd in i den digitala tidsåldern

Intelligenta styrenheter förenklar driften, ökar utnyttjandegraden och ökar energieffektiviteten. Alla kompressordata kan även nås fjärrstyrt via FleetLink. Alla kompressorer med elmotorer (över 19 kW) har en integrerad styrenhet: den lättanvända Xc1004 eller den avancerade Xc2003. Den sistnämnda har även ett PACE- och ECO-läge för att öka utnyttjandegraden och energibesparingen vid tomgångskörning.

Loading...
Enkla att använda

Enkla att använda

Alla standardmodeller väger under 750 kg för enkel transport utan särskilt körkort, har PE-huv för ökad driftsäkerhet och högre andrahandsvärde, och kan underhållas på under en timme för att maximera drifttiden. Inga av dessa kända och uppskattade fördelar med 8-serien har offrats i och med införandet av Steg V.

Loading...
Redo för användning

Redo för användning

En kompressor i 8-serien är din kompis i byggarbetet. Den inbyggda generatorn ökar effektiviteten på plats eftersom ingen generator behöver rullas in för små kraftbehov. Dessutom är kompressorerna i 8-serien enkla att lyfta, transportera och manövrera, oavsett var de behövs. Den förstärkta ramen i ett lager med C3-certifierad rostskyddsfärg ger produkten ett extra skydd mot väder och vind.

Loading...

Atlas Copcos steg V-kompatibla luftkompressorer optimerar bränsleeffektiviteten och ökar prestandan

explainer icon