Stäng

Atlas Copco introducerar sortimentet PAS HardHat®-avvattningspumpar

13 jul 2021

Atlas Copco Power & Flow har lanserat två nya PAS-länspumpar med robust, egenutvecklad HardHat®-teknik. Den lätta men ändå tåliga huven innebär att de innovativa PAS 100- och PAS 150-pumparna är hållbara och enkla att underhålla, vilket ger utmärkta prestanda med lång livslängd och minimerar stilleståndstiden. 

PAS HardHat-avvattningspump

PAS HardHat-avvattningspump

Exklusiv HardHat®-polymer är beständig mot korrosion och effekterna av extrema temperaturer och tuffa driftsmiljöer. Den är därmed underhållsfri. Dessutom är huven beständig mot missfärgning, vilket är särskilt viktigt för uthyrningsföretag, eftersom utrustningens andrahandsvärde maximeras. Dessutom kan HardHat®-luckorna målas i valfri färg beroende på kundens behov. 

Tack vare Atlas Copcos nya gångjärnsförsedda luckor på själva pumpen är den otroligt enkel att serva på plats. Alla komponenter är väldigt lätta att komma åt för service och underhåll. Pumpen kan rengöras och startas om på bara tre minuter och servas på mindre än 60 minuter, vilket är 10 procent snabbare än tidigare modeller

Vår HardHat®-teknologi består av ett tåligt material i polyetylenharts som på fältet har bevisats skydda utrustningens viktigaste och dyraste kärnkomponenter. Den har införlivats i Atlas Copcos kompressorer och belysningsmaster i över 15 år och vi är glada över att nu kunna utöka tekniken till våra PAS-pumpar så att kunderna bättre kan skydda sina investeringar. Huven på PAS-pumpserien har traditionellt varit av metall, men vi har arbetat i nära samarbete med våra kunder för att till fullo förstå deras behov av ökad hållbarhet på arbetsplatsen

Saksham Dube , Product Marketing Manager
Atlas Copco Power & Flow

Det är enkelt att flytta runt de kompakta och mångsidiga pumparna på en anläggning och de ger kontinuerlig drift i 24 timmar. Pumparna har en avancerad kontrollpanel i PW-serien, så att operatören har total kontroll över tillämpningen, samt telematiksystemet Atlas Copco FleetLink. Med det här intelligenta telematiksystemet kan operatörer enkelt fjärrövervaka och fjärrhantera sina maskinparker.

PAS-pumpserien är utformad för flera tillämpningar, från avvattning på byggplatser, i gruvor, avvattning innehållande fasta partiklar, allmän dränering och vid nödsituationer som exempelvis översvämningar.

PAS-pumparna har många funktioner som ger tillförlitlig pumpning. Har hög prestanda som gör att operatörerna kan förbättra sin effektivitet och produktivitet. Mekaniska axeltätningar är t ex placerade i ett oljebad som möjliggör torrkörning utan skador. Det halvöppna kompressorhjulet gör att pumparna kan hantera fasta partiklar i olika storlekar, utan risk för igensättning.

Vi strävar efter att leverera hållbart värde till våra kunder. På Atlas Copco är vi på väg mot noll utsläpp. De här pumparna uppfyller de senaste utsläppsnormerna enligt steg V så att operatörerna kan minska utsläppen. De är också certifierade för att fungera med HVO, den senaste generationens biodieselolja, för att minska koldioxidutsläppen från själva produkten.

Saksham Dube , Product Marketing Manager
Atlas Copco Power & Flow

Pumparna finns i tre alternativ – fristående eller med ett galvaniserat underrede eller balkram – vilket gör dem perfekta för uthyrningsföretag.