Stäng

WEDA D70 elektrisk dränkbar pump nu med Wear Deflector

19 aug 2021

Vi ägnar det här inlägget åt vår senaste tekniska utveckling: Atlas Copcos Wear Deflector-teknik. Den användes först i vår senaste produkt – den elektriska dränkbara pumpen WEDA D70.

Funktionerna i den här elektriska dräneringspumpmodellen kommer också att finnas i resten av seriens modeller. Så den innovativa Wear Deflector-tekniken blir en del av hela WEDA-serien, och förbättrar pumparnas prestanda!

Varför utvecklade vi den här tekniken på en elektrisk dräneringspump?

De här dränkbara pumparna används på de mest varierande sätt man kan föreställa sig. Det finns inte två användningsområden som är likadana. Den elektriska dräneringspumpen måste vara så robust och mångsidig som möjligt. Och samtidigt måste den vara bärbar, plug-and-pump och enkel att inspektera och underhålla.

Oplanerad eller oförberedd stilleståndstid påverkar i hög grad pumpens prestanda. Dessutom kan det äventyra arbetsmiljön i en gruva eller tillgängligheten på en byggarbetsplats.

Kunskap är avgörande för att kunna utforma en elektrisk dränkbar pump som klarar allt detta. Det är viktigt att ha rätt verktyg och en tydlig bild av vad som står på spel. I värsta fall kan en översvämning på anläggningen utsätta både människor och kapitalutrustning för risk.

Pumpprestanda och Wear Deflector-teknik

wear deflector-teknologi

Dränkbar pump i genomskärning

När vi pratar om pumpar brinner vi för muttrar och bultar. För att bättre förklara den elektriska dräneringspumpens hydrauliska konstruktion har vi den här genomskärningsbilden. Den övre diffusorn är i orange polyuretan, pumphjulet är av gjutjärn med hög kromhalt och den nedre diffusorn är i svart NRB-gummi.

Den här innovativa hydrauliska konstruktionen är själva Wear Deflector-tekniken. Den gör att en elektrisk dränkbar pump kan hantera sandfyllt vatten månad efter månad med endast obetydlig påverkan på prestanda. Konventionella elektriska dräneringspumpkonstruktioner måste balansera mellan prestanda och hantering av fasta partiklar. Men vår WEDA Wear Deflector-teknik kombinerar det bästa av två världar.

wear deflector-teknologi

Konstruktion med Wear Deflector-teknik för dränkbara pumpar

Där så är möjligt innehåller konstruktionen stängda pumphjul, som är kända för sin positiva inverkan på pumpens prestanda. Patenterade diffusorskenor skyddar pumphjulet och leder bort fasta partiklar från diffusorn och pumphjulet, särskilt från områden med kritiskt slitage!

På bilden ser du det stängda pumphjulet och den övre diffusorn (i orange). Pumphjulsområdet, markerat i gult, är skyddat för att säkerställa pumpens prestanda. Pumphjulets skovlar, tillsammans med diffusorns styrblad, skyddar det här kritiska området.

De avleder fasta partiklar i den pumpade vätskan. Den hydrauliska konstruktionen förlänger den elektriska dränkbara pumpens livslängd och ger långvariga pumpprestanda.

Styrblad

Nedre diffusorns styrblad för fasta partiklar

Är det bara Wear Deflector-tekniken som räddar dagen?

Den nya hydrauliska WEDA-konstruktionen är ett stort steg framåt inom konstruktion av elektriska dränkbara pumpar. WEDA D70 har dock andra funktioner som ger långvariga prestanda. Alltid med enkel installation och servicevänlighet i åtanke.

Den elektriska dräneringspumpen WEDA D70 har en konstruktion med topputlopp. Den är perfekt för allmänna avvattningstillämpningar och pumpning av grundvatten och råvatten. Den nya WEDA-modellen kan tillförlitligt pumpa vatten med specifik gravitation upp till 1,1. Och den kan hantera vatten med fasta partiklar på upp till 10 mm i diameter. 

Dessutom har WEDA-dräneringspumparna ett enastående effekt/vikt-förhållande. De väger upp till 40 procent mindre än konkurrerande produkter och är väldigt kompakta. Allt detta gör att WEDA-dräneringspumparna är lätta att hantera och förflytta på en arbetsplats. Aluminiumhuset ger styrka och utmärkt korrosionsbeständighet.  

Om du fortfarande funderar på hur du väljer rätt dränkbar pump kan du prova vår nya pumpstorlekskalkylator. Den hjälper dig att hitta den pump du behöver med några få klick!

Bart Duijvelaar

 Bart varit pumpspecialist hos flera pumpmärken i världen och har 19 års erfarenhet av avvattningspumpar. År 2021 utsågs han till Product Marketing Manager för dränkbara pumpar på Atlas Copco Power and Flow-avdelning.

Relaterade artiklar:

submersible pump calculator

Pumpkalkylator för dränkbar pump

Använd pumpkalkylatorn för att fastställa rätt pumpserie för din tillämpning!
Bart Duijvelaar

Bart Duijvelaar

Product Marketing Manager – dränkbara pumpar

Länspumpar

Letar du efter stationära eller dränkbara länspumpar? Vi har en lösning för dina behov.