Vi presenterar Powerbit. Ny kraft inom topphammarborrning ovan jord.

10 juni 2016

Powerbit är den helt nya serien bestående av topphammarborrkronor för borrning ovan jord från Atlas Copco Secoroc. De är tillverkade för att ta sig an vilken bergart som helst, från hård till mjuk och från slipande till icke slipande. De här borrkronorna håller mycket längre. De ger borrare fler meter före första omslipning och många fler meter mellan omslipningar. Med Powerbit är borrare garanterade att få bättre prestanda från varje borrkrona.

Kraftigt ökad livslängd

Våra utvecklingstekniker har tittat på alla aspekter av borrkroneteknik för att garantera längsta möjliga servicelivslängd för Powerbit. Borrkroneformen är helt ny och borrkronekroppens stål är hårdare och starkare. Dessutom är den nya bitstekniken så effektiv att den har patenterats många gånger om. De föregående semiballistiska bitsen har nu ersatts med Atlas Copco Secorocs unika, patenterade trapetsoidformade bits – Trubbnos. Dessutom ger den patenterade Enduro Extra-ytbehandlingen enastående styrka i alla typer av bergarter. Hittills har Powerbit genomgått fler än 20 testserier på 13 testplatser över hela världen. Totalt har mer än 50 km borrats i mycket varierande bergförhållanden. På de här platserna är livslängden upp till 20 procent bättre än konkurrenterna och borrsjunkningen är upp till 10 procent effektivare än hos andra ledande borrkronor på marknaden.

Enkelt borrkroneval

Omfattande erfarenhet tillsammans med grundlig forskning, simulering och testning har medfört att Atlas Copco Secoroc har kunnat göra Powerbit-serien mycket mer kompakt och mångsidig än innan. Det finns nu cirka 30 % färre borrkronor i området för bergborrningstillämpningar med topphammare – vilket gör borrkronevalet mycket enklare.

En oslagbar borrsträng

Atlas Copco Secoroc är känt för kvaliteten hos topphammarnackadaptrarna och borrstålen. En beprövad och testad kombination av materialval, värmebehandling och de unika T-WiZ-gängorna innebär lång drifttid och effektiv borrning. I och med lanseringen av Powerbit har borrare nu även ett högpresterande utbud av borrkronor. Tester visar att de här borrkronorna fungerar mycket väl i alla bergarter, och de överträffade konkurrerande borrkronor på alla testplatser.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Thenor, produktseriechef Tophammer och Handheld, Atlas Copco Secoroc Telefon: +46 (0)223 462 27, e-post: johan.thenor@se.atlascopco.com Ivan Hadjiev, global produktchef Tophammer, Atlas Copco Secoroc Telefon: +46 (0)223 461 14, e-post: ivan.hadjiev@se.atlascopco.com Torbjörn Viberg, kommunikationschef, Atlas Copco Secoroc Telefon: +46 223 463 84, e-post: torbjorn.viberg@se.atlascopco.com

Borrverktyg till topphammare Nyheter Produkt