Tillfällig ånga håller den tyska kemikalieanläggningen igång under underhållsarbetet

15 jun 2021

Full fart framåt för Ineos Phenol

Klustereffekten i den tätbefolkade regionen Ruhr i Tyskland gör att företag som vår kund Ineos Phenol kan dra nytta av alla typer av synergier. Närheten till kraftverk möjliggör till exempel tillförsel av effektiv kraft och ånga direkt till kemikalietillverkarens produktionsanläggning. Men vad händer när serviceledningarna stängs av för schemalagt underhåll, vilket sker vartannat år? Då kan du ringa och rådfråga leverantören av tillfälliga lösningar och ångexperterna.

Ett hett ämne

Ineos Phenols kemikalieanläggning i Gladbeck ligger i hjärtat av Tysklands industriregion Ruhr och utnyttjar fullt ut det omgivande klustret för att öka effektiviteten och hållbarheten i verksamheten. Eftersom kemikalierna leds direkt in i anläggningen via en fast ledning förlitar sig Ineos Phenol på ett konstant ångflöde från den närliggande kraftstationen. Ångan används för att manövrera ventiler i vissa produktionsflöden till extra eluppvärmningssystem.Faktum är att utan en konstant, stadig och tillförlitlig inströmning av ånga till anläggningen riskerar kunden att förlora betydande produktionsmöjligheter. Därför behöver de en robust tillfällig lösning från en pålitlig partner med en väl beprövad meritlista.

En stabil lösning

Ineos Phenol hade själv fått bevittna mervärdet i Atlas Copco Rentals berömda snabbhet och smidighet med tidigare kväve-, kraft- och tryckluftsprojekt. Nu var det dags att bevisa hur tillförlitliga, ekonomiska och problemfria även våra tillfälliga ånglösningar kan vara!

Vår kund blev snabbt övertygad om vårt förslag ur ett kommersiellt och tekniskt perspektiv. Men med tanke på den kritiska naturen i anläggningens ångtillförsel var det den systemdrifttidsgaranti som integrerats i lösningen som avgjorde. Driften och övervakningen av vårt expertteam på plats dygnet runt bidrog också till sinnesro, vilket garanterar säker drift, snabba svarstider och professionell service.

Florian Heinrich , Försäljningsingenjör på Atlas Copco Rental Tyskland

Smidig ånga

Det kompletta paketet som utformades, levererades, installerades, togs i drift och sköts av det tyska teamet innefattade en ångpanna på 16 ton/h, en matarvattentank på 20 000 l, en bränsletank på 60 m3, avblåsningstank, olika anslutningsslangar för vatten och ånga, skyddspaneler och en toppmodern ångljuddämpare. Och även om det sista objektet på inköpslistan var det minsta, visade det sig göra stor skillnad!

Tidigare innefattade konkurrenslösningarna att man valde den tillfälliga pannan utan försäkringar om att paketet fungerade innan det anslöts till kundens system. Men med ångljuddämparen kunde lösningen anslutas direkt, vilket gjorde det smidigt, snabbt och bidrog till sinnesro.

Florian Heinrich

Tillfredsställande resultat

Vi är stolta över att kunna säga att kunden gillade vår heltäckande lösning för tillfällig ånga. Framför allt var de mycket nöjda med resultatet. Berättat av Stefan Hacker, Ineos Phenol:

Tillgänglighetsåtagandet var särskilt viktigt för oss på grund av ånggeneratorns relevans för systemet. Atlas Copco Rentals lösning var konceptuellt, tekniskt och kommersiellt attraktiv. Vi var mycket nöjda med själva lösningen och teknikerna. De var mycket kompetenta, professionella och pålitliga och säkerheten vid montering och driftsättning var exemplarisk. Dessutom blev vi imponerade av de korta svarstiderna för tekniska frågor och systemets mycket höga tillgänglighet i allmänhet.

Stefan Hacker, Ineos Phenol

Ännu ett projekt som illustrerar mervärdet av vår snabbhet, tillförlitlighet och effektivitet!

Är du nyfiken på hur vi kan få flexibilitet att räknas även för din verksamhet? Kontakta din lokala Atlas Copco Rental-expert!

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Vi på Atlas Copco har omvandlat industriella idéer till affärskritiska fördelar sedan 1873. Genom att lyssna på våra kunder och lära känna deras behov kan vi leverera värde och innovation med framtiden i åtanke. 

Stora idéer stärker en hållbar utveckling. På Atlas Copco Specialty Rental samarbetar vi med våra kunder för att ta fram avancerade, tillfälliga luft-, kraft-, flödes-, ång- och kvävgaslösningar. Våra hängivna experter har stor kunskap om olika tillämpningar och utrustning. Vi förstår våra kunders behov och kan erbjuda en totallösning för alla branscher, oavsett om det gäller nödsituationer eller planerade projekt. Vi är en division inom affärsområdet Power Technique, med huvudkontor i Boom i Belgien, och kan erbjuda särskilda uthyrningslösningar under flera varumärken runt om i världen.