Ny hållbar och mobil tryckluftslösning.

Vår E-Air-serie, där tre av kompressorerna drivs med VSD-teknik, passar perfekt för nästan alla oljesmorda tryckluftsanvändningområden. Har du stabil strömförsörjning? Det enda du behöver göra för att få tillgång till tryckluft är att ansluta E-Air: inga utsläpp, låga bullernivåer och enkel att ansluta. Ta med dig E-Air överallt!

Fördelar med att hyra eldrivna kompressorer

Det finns många fördelar med elektriska kompressorer. De är tystare, kräver mindre underhåll och ingen bränslepåfyllning. Med en eldriven kompressor får du inga avgaser, vilket gynnar både dina anställda, din anläggning och miljön. I mer tätbefolkade områden där utsläpp och bullerföroreningar från byggarbetsplatser måste minskas dramatiskt är en E-Air-kompressor precis vad du behöver.

  • Lågt tryck: E-Air H250 VSD och E-Air H450 VSD
  • Medeltryck: E-Air T900
  • Högt tryck: E-Air V1100 VSD

Nyhet i serien

E-Air V1100 VSD är det senaste tillskottet till E-Air-serien och är även tillgänglig för offshoreanvändning. Ofta går det inte att få tillgång till stabil strömförsörjning till havs men när det finns – varför inte använda den? Det innebär en motor färre som körs, vilket minskar utsläppen och ljudnivån. Dessutom minskar det service- och underhållskostnaderna dramatiskt.

V1100 VSD har ett arbetstryck på 5 till 14 bar(g) – 72 – 200 Psi(g) och fritt avgiven luftmängd på 36,4 till 22,54 m³/minut – 1286 till 795 cfm. 

Enkla att kontrollera

Tre av E-Air VSD-kompressorerna har det elektroniska tryckregleringssystemet PACE (Pressure Adjusted by Cognitive Electronics). Du väljer tryck på kompressorstyrenheten, väljer flöde för användningsområdet och därefter reglerar PACE-styrenheten den perfekta kombinationen. När du vill ställa in trycket behöver du bara klicka tre gånger – och du kan välja tryck i steg om 0,1 bar.

PACE-styrenheten kan ge ytterligare flöde vid inställningar för lågt tryck. När belastningen minskar finjusterar den motorvarvtalet, vilket sparar energi och pengar.

Hjärtat i E-Air VSD-kompressorer är en permanentmagnetmotor med variabelt varvtal, en elmotor som ger oöverträffade effektivitetsfördelar och mycket låga bullernivåer. De integrerade permanentmagnetmotorerna är utvecklade av Atlas Copco och tillräckligt tåliga för utomhusanvändning. De har lindningar som är impregnerade i harts vilket innebär att de är skyddade mot vatten och damm (IP 66).

T900 är en konventionell kompressor med fast varvtal som körs på fast trycknivå och ger motsvarande maximalt flöde. Jämfört med traditionella motsvarigheter är T900 upp till 50 % mindre, 33 % lättare och kan minska kostnaderna med 50 %. Den har en XC2003-styrenhet vilket innebär att den är lika enkel att använda som kompressorer med PACE-styrenheter.

Fullständigt utbud med eldrivna kompressorer

Tack vare de här nya E-Air-kompressorerna kan Atlas Copco Rental nu erbjuda ett fullständigt utbud med mobila luftkompressorer – från lågt till högt tryck. De hjälper dig inte bara med att få en så hög produktivitet och drifteffektivitet som möjligt utan även med att uppnå dina hållbarhetsmål.

Hållbarhet är inte en trend – det är en drivkraft. Det är därför som Atlas Copco Rental har varit ledande inom utveckling av eldriven utrustning i åratal. Tack vare betydande framsteg inom elmotorer, kraftelektronik och relaterade tekniker är Atlas Copco Rental den enda leverantör av tillfälliga lösningar som kan erbjuda dig eldrivna alternativ för alla användningsområden.

När du hyr från Atlas Copco Rental får du tillgång till de mest avancerade teknikerna i form av säkra, tillförlitliga och energieffektiva tillfälliga lösningar. Tack vare den framtidssäkra hållbara utrustningen i vår maskinpark kan du uppfylla dina hållbarhetsmål och ambitioner och fortsätta minska ditt koldioxidavtryck – även när du måste använda tillfällig utrustning. 

Tom Wouters

Product Marketing Manager – Atlas Copco Specialty Rental Division

Ny hållbar och mobil tryckluftslösning.

explainer icon