Stäng

Nästa generations WEDA D95-länspump ger enastående prestanda under lång servicelivslängd

30 mar 2023

Atlas Copco Power and Flow lanserar nu nästa generations elektriska dränkbara länspump, WEDA D95, med toppmodern Wear Deflector Technology. Den robusta och tillförlitliga pumpen ger klassens bästa prestanda under en längre livslängd än jämförbara pumpar i kraftigt nötande miljöer som gruvdrift, tunneldrivning och anläggning, samt gör det möjligt för operatörer att förbättra sin hållbarhet och produktivitet.  

Atlas Copco WEDA D95-länspump på arbetsplats

Atlas Copco WEDA D95-länspump på arbetsplats

WEDA D95 har en märkeffekt på 37–43 kW och är den senaste pumpen i WEDA D-dräneringspumpar med innovativa Wear Deflector Technology som är utformad för att minimera slitage och ge konsekventa prestanda under en längre livslängd. Funktioner som ett slitstarkt kompressorhjul av vitstål i kombination med fasta omriktande extrablad bidrar till dess exceptionella prestanda. Pumpen har även en omställbar hydraulik som gör att pumpen enkelt kan justeras för att kompensera för slitage och därmed förlänga dess livslängd. Alla dessa element har en betydande positiv inverkan på den övergripande verksamhetsproduktiviteten, vilket innebär att användarna kan uppnå en lägre total ägandekostnad.

Det finns ofta många uppslammade fasta substanser i krävande tillämpningar som kan orsaka omfattande nötning och slitage på pumpens interna funktioner. Inom Atlas Copco drivs vi av innovation, och därför har vi tagit dräneringspumpens grundläggande konstruktion tillbaka till ritbordet. Vi har optimerat den hydrauliska konstruktionen med hjälp av CFD-teknik (Computational Fluid Dynamics) och tillämpat 2000-talets tillverkningstekniker i kombination med årtionden av erfarenhet för att skapa den här nya hållbara och tillförlitliga pumpen.

Bart Duijvelaar, Product Marketing Manager , Dränkbara pumpar från Atlas Copco Power and Flow.

Pumpen har även konstruerats med underhåll och servicevänlighet i åtanke. Tack vare den smarta konstruktionen kan användarna själva genomföra inspektion och underhåll på plats och minska stilleståndstiden och tillhörande kostnader. Den mekaniska tätningen är till exempel en unik patron i rostfritt stål, snarare än många separata komponenter, och det är därför enkelt att byta ut den i ett stycke. För Atlas Copco Power and Flow är det avgörande att uppnå en mer hållbar framtid. Därför har underlättande av reparationer av pumparna varit prioriterat under arbetet med konstruktionen för att säkerställa mindre tidskrävande underhåll och förstklassig servicesupport. Det ger dessa pumpar en andra livslängd med ökad drifttid.

WEDA D95 har även externa oljeinspektionsskruvar. Operatörer kan enkelt komma åt skruvarna för att kontrollera oljans kvalitet och tätningens skick utan att behöva demontera hela pumpen. Detta gör förebyggande underhåll enkelt så att användare kan upptäcka problem innan de leder till fel. Eftersom service kan genomföras smidigt är det generellt sett möjligt att justera pumpen till dess ursprungliga prestanda utan att byta ut många delar. Då pumpen kan repareras på ett enkelt sätt förlängs dess livslängd, vilket ger den ett andra liv och bidrar till en mer hållbar framtid.

Dessutom är pumparna i D-serien tillgängliga med olika tillbehör, inklusive olika typer av tryckanslutningar, nivåvippor och zinkanoder som ger extra korrosionsbeständighet.

Användare av nya WEDA D95-pumpar får stöd av Atlas Copcos serviceteam och pumparna finns tillgängliga hos ett brett nätverk av lokala återförsäljare och tekniker över hela världen med lättillgängliga delar som hjälper användarna att hålla igång sina verksamheter för att förbättra produktiviteten.

Med toppmoderna verktyg för tillverkning och 3D-modellering hanterar Atlas Copco produktprestanda och tekniska utmaningar i konstruktionsstadiet. Den dränkbara pumpen WEDA D95 är det senaste exemplet på ett välkonstruerat och noggrant designat pumpsortiment, och fler modeller förväntas tillkomma i företagets portfölj under de kommande åren.

Elektriska dränkbara pumpar

explainer icon