Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Gruppen / I korthet / Vatten åt Alla / Atlas Copcos Vatten åt Alla

Atlas Copcos Vatten åt Alla

Vatten åt Alla är Atlas Copcos viktigaste initiativ för samhällsengagemang. Organisationen drivs av våra anställda, och dess mål är att erbjuda behövande människor långsiktig tillgång till rent dricksvatten.

Vatten åt Alla grundades i Sverige av Atlas Copco-anställda 1984. Genom frivilliga donationer från medarbetare och bidrag från bolaget har denna ideella organisation hittills försett över 1.5 miljoner människor med rent dricksvatten. Vatten åt Alla välkomnar också externa donationer, till exempel från ideella organisationer eller kunder. 

Idag har vi anställda i ca 30 länder som driver eller håller på att starta upp Vatten åt Alla. De arbetar alltid tillsammans med en partnerorganisation på fältet. Dessa väljs noggrant och måste vara välrenommerade, ideella samt politiskt obundna.

Water for All logo in Swedish
Majoriteten av projekten har varit i länder söder om Sahara, till exempel Kenya, Tanzania, Malawi, Mali och Etiopien. Stora projekt har också genomförts i Kina, Indien och Bangladesh, för att nämna några länder. Det första projektet någonsin var i Peru.

Läs mer om Vatten åt Alla, på engelska, på dess hemsida www.water4all.org.


Vatten åt Alla