Stäng

Energieffektivitet

  • Oljesmord skruvteknik för höga volymetriska flöden
  • VSD⁺-börvärdesstyrning som passar dina processbehov

Ökad produktkvalitet

  • Stabila prestanda över tid
  • Bättre slutvakuum
  • Enkel styrning av processparametrar

    Ökad produktivitet för dina anläggningar

    • Låga driftskostnader
    • Hög kapacitet för pumpning av vattenånga, vilket leder till minskat underhåll
    • Smart Link-fjärrövervakning

    Vakuumprocesser för tillverkning av torr pasta

    Enligt data från AIDEPI och IPO från 1997 till 2016 har pastatillverkningen i världen nästan fördubblats, från 9,1 till 14,3 miljoner ton. Italien är fortsatt ledande inom produktion och konsumtion, med 3,2 miljoner ton och 23,5 kg per person år 2016

    Torr pasta tillverkas på stora linjer (från 1 500 kg/h till 6 000 kg/h) där degen förbereds, pressas ut till önskad form (långa/korta snitt), torkas, kyls och staplas. 

    Vakuum appliceras under blandning/pressning i början av processen med följande fördelar:

    • Tidsminskning i blandningsmaskinen
    • Homogen blandning
    • Jämn fördelning av vatten (fukt)
    • Bättre pigment och färg på slutprodukten
    • Bättre torkning vid omgivningstemperatur
    • Utökad hållbarhet för produkten (upp till tre gånger längre)

    Varje produktionslinje drivs på en vakuumnivå runt 120 mbar och kan kräva en vakuumpump med en pumphastighet på upp till 600 m3/h. Flera linjer är ofta anslutna till ett centralt vakuumsystem som kan hantera en variabel belastning vid det P-börvärde som krävs.

    GHS VSD⁺ passar perfekt för pastatillverkningsindustrin

    Med drivning med variabelt varvtal och börvärdesstyrning är det möjligt att spara 50 % i energikostnader tack vare optimering av energieffektiviteten och minskat underhåll. GHS VSD⁺ finns tillgänglig från 350 upp till 5 000 m3/h.

    * I de flesta tillämpningar jämfört med traditionella vakuumtekniker med fast hastighet baserade på mätning med vårt energibesiktningsverktyg Vbox.

    Glutenfri pasta – en ny utmaning för vakuumpumpar

    Ett växande segment på den här marknaden är glutenfri pasta. Den tekniska metoden som används för tillverkning av glutenfri pasta har fokus på användningen av värmebehandlat mjöl, där stärkelsen är gelatiniserad. Det värmebehandlade mjölet omvandlas till pasta genom en kontinuerlig extruderingspress, vilket innebär betydande förändringar i de steg där vakuum används. Den insprutning av ånga som krävs för att få värme och vakuumnivån på 500 mbar är en krävande uppgift för en vakuumpump som exponeras för en kontaminerad, våt och varm miljö på en vakuumnivå där få tekniker kan fungera.

    Atlas Copcos DZS VSD⁺-teknik med torr klo är rätt svar för den här tillämpningen. Tack vare klor i rostfritt stål och den belagda stommen kan den användas i aggressiva miljöer utan att du behöver oroa dig. DZS har konstruerats med tanke på krävande tillämpningar, och därför är det enkelt att komma åt pumpmekanismen för snabb rengöring och återställning av produktionslinjens fulla funktionalitet.

    Se hur våra vakuumlösningar gynnar våra kunder

    La Molisana delar med sig av sin erfarenhet av Atlas Copcos vakuumpump

    När man tänker på Italien är pasta ofta det första man tänker på. Och när italienare tänker på pasta dyker namnet La Molisana upp. La Molisana grundades 1912 i Campobasso. Låt oss höra vad de har att säga om Atlas Copco.

    Läs om varför La Molisana föredrar Atlas Copcos vakuumlösning GHS VSD⁺

    Det krävs passion och kunskap för att tillverka kvalitetspasta. Det är en hel del vetenskap inblandat i den här traditionella produkten. Atlas Copco bidrar till detta med smarta vakuumlösningar.

    Läs om varför Essentra Extrusion föredrar Atlas Copcos vakuumpumpslösning GHS VSD⁺

    Essentra använder vår nya vakuumpump GHS 900 VSD⁺. Den här maskinen är baserad på beprövad teknik. Essentra har inte mindre än 40 produktionslinjer. Med Atlas Copcos centraliserade vakuumlösning kunde de göra stora besparingar.

    Kunders framgångsberättelser