Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Karriär / Möt några kollegor / Att byta karriärväg / Person som bytt karriärväg: Mary Chang

Person som bytt karriärväg: Mary Chang

Jag heter Mary Chang och jag är Production Manager hos Atlas Copco. Jag arbetar på Construction & Mining Equipment Ltd. i Nanjing.

Jag måste känna till våra kunders behov
Jag är huvudsakligen ansvarig för tillverkning av produkter för tre divisioner – Surface Drilling Equipment, Underground Rock Excavation Equipment och Geotechnical Drilling and Exploration hos Atlas Copco Nanjing Product Company. I mitt arbete måste jag anpassa mig enligt kundernas behov och produktionsplanering.

Mina kollegor och jag har ett nära samarbete på daglig basis. Vi har olika sätt att åstadkomma detta – under möten, via e-post, möten ansikte mot ansikte, under kafferaster, teambyggande aktiviteter och så vidare.

I min roll är det mycket viktigt att känna till kundernas behov. Därför behöver jag ha ett nära samarbete med dem. Vi har möten och jag besöker kunder i deras anläggningar. Vi kommunicerar också via telefon och e-post.

Min största och trevligaste utmaning just nu är att leverera produkterna med högsta effektivitet och bästa kvalitet till lägsta kostnad.

En helt ny spännvidd i den här rollen
Innan jag hade det här jobbet var jag Quality Manager hos Atlas Copco Construction & Mining Equipment Ltd. här i Nanjing.

Organisationsstrukturen, mina ansvarsområden, fokus och kommunikationsstilen har förändrats helt och hållet. När jag var Quality Manager fokuserade jag i huvudsak på kvalitetskontroll och kvalitetssäkring och min arbetsgrupp var mindre. Här inom produktionsområdet är arbetsgruppen större. Jag behöver fokusera på leverans, kvalitet, effektivitet, kostnader, intäkter, utveckling av medarbetare och så vidare. Det är en helt ny spännvidd. Resultatet av mitt nuvarande arbete är direkt kopplat till företagets övergripande prestanda och mål.

Kommunikationskunskaper, metoder, nätverket inom Atlas Copco och förtrogenhet med "hur det ska gå till" är fördelar som jag tror att jag kan ta med mig till eventuella nya befattningar inom Atlas Copco i framtiden.

Karriärskiftet breddar min erfarenhet

Jag bytte karriärväg eftersom jag ville få mer erfarenhet av olika funktioner i syfte att skaffa en bättre grundval för framtida karriärutveckling inom Atlas Copco.
Jag tycker att det bästa med Atlas Copco som arbetsgivare är att det finns otroliga möjligheter för alla anställda som vill utvecklas och gå vidare i karriären.

Jag försöker påverka i positiv riktning

Mitt sätt att bidra till vårt varumärkeslöfte – Committed to sustainable productivity, dvs. strävan efter hållbar produktivitet – är att påverka tänkesättet hos alla medarbetare. Jag måste överväga aspekter på hållbar produktivitet inom alla processer som jag ansvarar för.

Om du vill ändra din karriär ska du ställa upp tydliga och mätbara karriärmål. Förbered dig sedan och när möjligheten kommer – ta chansen.

Du kommer att vinna mycket om du börjar arbeta hos Atlas Copco

Om du är intresserad av att arbeta hos Atlas Copco har du tagit ett klokt beslut. Du kommer att vinna mycket mer än du räknade med.


Jobbmöjligheter