Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Användningsområden / Atlas Copco: Demoleringsarbete med låga utläpp utförs på sjukhusmark

Atlas Copco: Demoleringsarbete med låga utläpp utförs på sjukhusmark

2010-06-29

För närvarande har Stuttgarts stadssjukhus ägor förvandlats till den största sjukhusbyggarbetsplatsen i Tyskland. Bredvid Katharinenhospital håller man på att bygga en ny gynekologisk och pediatrisk klinik.

CombiCutter CC 6000 U och hydraulbrytaren HB 7000 från Atlas Copco


Innan arbetet kunde påbörjas var man tvungen att demolera den gamla administrations- och förvaringsbyggnaden. Damm, buller och vibrationer begränsades så att det normala arbetet på sjukhuset kunde fortsätta obehindrat.
 
FWA Fischer Weilheim Abbruch (FWA), från Weilheim/Teck, anförtroddes detta storskaliga demoleringsarbete. Cirka 50 000 kubikmeter med utrymmen mellan väggar, såväl ovan som under jord, var tvungna att demoleras och återvinnas. FWA valde att använda Atlas Copcos hydraulhammare och tysta demoleringsverktyg för det här jobbet.
 
För demoleringsjobbet användes – tillsammans med andra Atlas Copco-redskap – den nya CombiCutter CC 6000 U. "Med sina stora käftar och enorma effekt innebär den nya CC 6000 U en stor förstärkning för vår maskinpool," säger Joachim Schmid, teknisk chef för Fischer Group. "Och precis som alla andra tysta demoleringsverktyg är den riktigt tyst och kan därför användas mitt i staden utan problem.“

Utöver den nya CC 6000 U används även en ny CC 3300 B med käftar av boxtyp på byggarbetsplatsen. Andra Atlas Copco-redskap som används för demoleringsarbetet är; två hydrauliska CC 3300 CombiCutters, en med universalarm och en med stålkäftar för skräp samt tre hydraulhammare för tunga arbeten med en arbetsvikt på 3 till 7 ton.

Om du vill ha mer information kontaktar du:

Atlas Copco CC 6000 U


Anja Kaulbach, Marketing Communication/Media Relations
Tel: + 49-201-633-2233
E-post: anja.kaulbach@de.atlascopco.com
 
 
Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, gruv- och anläggningsutrustning, eldrivna verktyg och monteringssystem. Koncernen levererar hållbara lösningar för ökad kundproduktivitet med innovativa produkter och tjänster. Företaget grundades 1873 och är baserat i Stockholm, Sverige, och har en global närvaro i mer än 170 länder. 2009 hade Atlas Copco cirka 30 000 anställda och intäkter på SEK 64 miljarder (EUR 6,0 miljarder). Läs mer på http://www.atlascopco.com/

Atlas Copco Construction Tools är en division inom Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraul-, trycklufts- och bensindriven utrustning för demolerings-, återvinnings-, kompakterings-, bergborrnings- och betongtillämpningar. Produkterna marknadsförs och säljs under olika märken via en världsomfattande försäljnings- och serviceorganisation. Divisionen har sitt huvudkontor i Stockholm och produktionsenheter i Europa, Afrika och Asien.