Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Lokala företagsnyheter / Offshore Europe 2013: Atlas Copco fokuserar på heltäckande produkt- och tjänstekapacitet

Offshore Europe 2013: Atlas Copco fokuserar på heltäckande produkt- och tjänstekapacitet

2013-07-23

Besökarna i mässtånd 1B41 under årets Offshore Europe-utställning i Aberdeen kommer att få se rikliga bevis på Atlas Copcos totala produkt- och tjänstekapacitet i kombination med ett fullständigt engagemang för hållbar produktivitet inom olja- och gassektorn.

De huvudsakliga delarna omfattar oljefria kompressorer, kvalitetsluftprodukter, kundanpassade plattformspaket, underhållssupporttjänster både på land och till havs samt kompressor- och kraftutrustningsuthyrning – plus nyheter om företagets senaste förvärv inom hydraulverktygsområdet.

De specifika produktfunktionerna omfattar ATEX-klassade, oljefria skruvkompressorer, kvalitetsluftprodukter, t.ex. luft- och gastorkar, samt standardbaserade och kundanpassade kvävgasgeneratorer som, tillsammans med kompressorer, boosters och generatorer, är tillgängliga antingen för köp eller kort-/långtidsuthyrning via Atlas Copco Rental. Som ett tillskott i företagets produkterbjudande inom olje-, gas- och elkraftsframställningssektorn har Atlas Copco förvärvat det USA-baserade företaget Rapid-Torc, vars specialisering ligger inom utveckling och marknadsföring av hydraulmomentnycklar, spänningsbultar och relaterade tillbehör för tillämpningar som kräver högt vridmoment.

För att underlätta för operatörer och ge maximal driftstid informerar vi även om företagets underhållstjänster inom kompressorteknik och hantering av delar, som spänner över 30 års erfarenhet inom support på land och till havs av utbildade ingenjörer i hela världen – en tjänst som är tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året för att implementera skräddarsydda serviceplaner för allt från förebyggande underhåll till en supportnivå med totalt ansvar.

Det kommer även att finnas möjlighet att få veta mer om Atlas Copco Systems specialanpassade produkter. Dessa utgörs av skräddarsydda och plattformsförpackade system för komprimerad luft och gas, utformade för specifika driftskrav, miljövillkor och krävande tillämpningar inom global energi, industriverktyg och petrokemisk industri. Slutprodukterna omfattar modulära lösningar som är färdiga att tas i drift, utvecklade och monterade utifrån Atlas Copco Compressors standardutbud av utrustning för komprimerad luft och genratorer, vilka därefter anpassas och levereras med alla komponenter, t.ex. luftbehandling, behållare och styrsystem, monterade enligt ett bassystem för integrering med processanläggningar på land och till havs. 

Dessutom kan mässbesökarna upptäcka mer om Atlas Copcos trefaldigt ISO-certifierade Rental-division, som betjänar energisektorn globalt dygnet runt med tjänster, specialistprodukter och erfaren, kompetent personal, och spänner över allt från drivna marknadstillämpningar till förnybar energi. Med betydande nya innovativa investeringar i maskinparken är Atlas Copco Rental nu bättre rustat än någonsin tidigare för att kunna erbjuda kunderna globala servicelösningar i heltäckande system. Ytterligare en mässattraktion är möjligheten för våra kunder att delta i ett interaktivt spel med chans att vinna priser. 

Vill du veta mer? Kontakta:

Atlas Copco Ltd är Atlas Copcos brittiska försäljnings- och serviceenhet, som tillhandahåller oljefria och oljeinsprutade stationära luftkompressorer, gas- och processkompressorer, turboexpandrar, kvävgasgeneratorer, luftbehandlingsutrustning (t.ex. tryckluftstorkar, kylare och filter), lufthanteringssystem och skräddarsydda paketlösningar. Atlas Copco hanterar även försäljning och marknadsföring av gruv- och anläggningsutrustning, portabla kompressorer och elkraftsgeneratorer, industriverktyg och monteringssystem – med stöd av ett rikstäckande nätverk för specialiserad service och underhåll. 

Specialty Rental är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Den betjänar kunder världen över med uthyrningslösningar för industrisegmenten tillfällig luft och kraft. De särskilda hyrtjänsterna erbjuds i Storbritannien av Atlas Copco Rental, baserat i Dundee.

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande kompressorer, expandrar och luftbehandlingssystem, gruv- och anläggningsutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Med innovativa produkter och tjänster erbjuder Atlas Copco lösningar för hållbar produktivitet. Företaget grundades 1873, har sitt huvudkontor i Stockholm och har en global räckvidd som sträcker sig över fler än 170 länder. 2012 hade Atlas Copco cirka 39 800 anställda och intäkter på SEK 90,5 miljarder (EUR 10,5 miljarder). Läs mer på www.atlascopco.com.