Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda den här webbplatsen accepterar du användning av cookies. Vi lagrar inte några personuppgifter. Läs mer.

Media / Tidskrifter / BITZ / Borrmässorna blir både fler och större

Borrmässorna blir både fler och större

Våren är här och det innebär förstås en rad mässor för gruv- och bergbrytningsbranschen. Ny för i år är Elmia Norddrill i Jönköping som drar igång i maj månad. Givetvis är Atlas Copco på plats för att visa upp nyheterna.

Atlas Copco Sweden - Massvar
Mässtrenden har på allvar nått borrbranschen. Stefan Carlsson, projektledare för Elmia NordDrill, 6-7 maj, förklarar att mässor är idealiska som mötesplatser mellan kunder och leverantörer.
– Internet och sociala medier i all ära, det finns inget som går upp mot att träffas, pratas vid och känna, klämma på och jämföra det senaste i sin bransch, säger Stefan Carlsson. 

Det primära syftet med mässor är förstås att göra affärer – mässors säljdrivande atmosfär är omvittnad. Utställarna tar också chansen att profilera sitt varumärke, men talar liksom besökarna också varmt om möjligheterna att bygga kontaktnät och utbyta erfarenheter. Det senare finns det extra stora möjligheter till på NordDrill, som bland annat arrangerar seminarier under namnet Borrtinget. 

NordDrill vill vara en nordisk mötesplats för borrbranschen, samtidigt är Stefan Carlsson ödmjuk inför uppdraget.
– Nu, under det första året är merparten av utställarna och besökarna från Sverige. 

Mässan ska anordnas vartannat år och ersätter den tidigare, årliga Brunnsborrardagen. Men inte bara den.
– NordDrill vänder sig till hela borrbranschen, inte bara till dem som borrar för brunnar och geotekniska ändamål. 

Den 28-29 maj arrangeras en annan branschmässa, Borr & Spräng på Aronborg i Bålsta. Therese Storm, projektledare på arrangören BEF, anser att det finns utrymme för fler mässor som exempelvis NordDrill.
– Jag ser oss mer som kolleger. Borr & Spräng är en personlig mässa, nischad för den svenska och nordiska borr- och sprängningsbranschen, medan NordDrill har en delvis annan målgrupp.

Borr & Spräng anordnas för andra året, på önskemål från besökarna i år i två dagar i stället för en. Therese Storm säger att mässan fyller ett tomrum i branschen, och är mycket uppskattad av både utställare och besökare.
– 2014 hade vi ett drygt 20–tal utställare och över 200 besökare. Inget tyder på att det blir färre i år, tvärtom.

Tre mässnyheter från Atlas Copco

På NordDrill presenterar Atlas Copco den uppgraderade brunnsborrningsriggen WellDrill 3062 och den nya kompressorn DrillAir Y35, en ny och snabbare kompressorgeneration, samspelta maskiner som ger hög produktionskapacitet. Dessutom presenteras kringutrustning till både grundläggning och brunnsborrningsmarknaden.

På Borr & Spräng är den nya, lilla men urstarka borriggen FlexiROC T25 R launch Atlas Copcos vassaste trumfkort.